"Pao mi je kamen sa srca" Oglasila se profesorka koju su učenici maltretirali

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić potvrdio je prijedlog nastavničkog vijeća od 23. novembra i donio odluku o isključenju dvojice đaka nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su s još jednim učenikom ponizili profesorku izmakavši joj stolicu.

"Pao mi je kamen sa srca" Oglasila se profesorka koju su učenici maltretirali
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

Sve su to snimili uz smijeh i podršku ostalih đaka iz razreda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je počinjeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mjera isključenja iz škole – navodi se u dopisu direktora.

Kako se saznaje, rješenja o isključenju učenika juče su poslata roditeljima učenika.

– Učenici su juče bili u školi. S obzirom na to da je direktor stavio jučerašnji datum, procedura je da pismo ide roditeljima, a da oni imaju pravo žalbe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Zakon nije propisao da čim nastane nasilje, đak bude suspendovan do konačne odluke. Dakle, đaci imaju prava da dolaze u školu po sadašnjem zakonu sve do isteka roka za žalbu, pa ukoliko je žalba neosnovana, tek onda je odluka na snazi. Do tada i dalje imaju prava da dolaze na nastavu. Rok za žalbu je 15 dana – objašnjava za Kurir izvor iz škole.

Profesorka koju su učenici maltretirali rekla je juče da su ovom odlukom pokazali da su na dobrom putu.

– Napokon je potpisano rješenje o isključenju i još uvijek ima šanse da se stvari poprave. Sad mi je dosta lakše, pao mi je kamen sa srca. Škola je bezbjedna i ne moram da brinem i za sina. Mnogo mi znači i odluka Ministarstva prosvjete da jedinica iz vladanja znači da učenik ponavlja razred. Sve je počelo sitnim koracima, ali idemo ka dostizanju pravde – istakla je profesorka, dodajući da njene kolege prosvetari na današnjem protestu imaju njenu punu podršku.

Učenik koji je snimak ponižavanja profesorke plasirao na društvene mreže u međuvremenu se ispisao iz škole, a na ispisnici mu piše da je u bivšoj školi protiv njega pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA