"Čestitamo, osvojili ste štapni usisivač u nagradnoj igri" Udruženje "Don" upozorava na obmanu potrošača

Udruženje za zaštitu potrošača “Don” iz Prijedora upozorava građane na još jednu obmanu potrošača. Ovaj put se radi o pokušaju prodavanja štapnog usisivača telefonom “za male pare zbog osvojene nagrade”.

"Čestitamo, osvojili ste štapni usisivač u nagradnoj igri" Udruženje "Don" upozorava na obmanu potrošača
FOTO: M. JAKOVLJEVIC/ RINGIER

U ovom slučaju prodavac je dobio na telefon direktorku ovog Udruženja pa mu nije pošlo za rukom da proda proizvod. Baš smo nešto mislili što nas ne pozovu na te prezentacije, što nama ništa ne nude, kad evo danas pozvaše i našu direktorku da joj kažu da je dobila nagradu od 250 KM. Rekli su i naziv firme, ali je upitno da li je to prao ime. Glas sa druge strane telefona je govorio : Samo danas možete da kupite štapni usisivač koji je inače skuplji od 400 KM, a zbog nagrade samo danas se može iskoristiti popust i kupiti za samo samo 250 KM, čak uz besplatnu dostavu navode u ovom Udruženju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kad je, kako kažu, direktorka istakla da ima usisivač, prodavac nje odustao, već je odmah ponudio pretis lonac i sve šerpe koje same kuhaju i koje su spremne samo danas i samo za nju.

Kada je prilikom prezentovanja istaknuta godina dana garancije, direktorka Udruženja “Don” je reagovala i kazala da je u našoj zemlji garancija dvije godine, a mladom prezentatoru sa druge strane telefonske žice objasnila ko je i čime se bavi. Pod pretpostavkom da mladi čovjek samo obavlja svoj posao i da o Zakonu ne zna ništa, ali je barem upozoren da je sve što radi velika obmana potrošača, jer je isti pokušao da je uvjeri da je dobila i SMS poruku sa slikama proizvoda, što svakako nije bila istina. Kako su došli do broja nije nam poznato, zahtjevano je brisanje broja iz njihove evidencije – kažu u Udruženju “Don”.

Poručuju kako je očigledno da smo svi na meti nesavjesnih trgovaca i lažnih dobitaka. – Obratite dobro pažnju na pozive i ne nasjedajte na lažne nagrade – njihova je poruka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA