U kom delu Novog Sada su najpovoljniji stanovi?

Novi Sad je, pored Beograda grad sa najvećim porastom stanovništva u Srbiji. Razlozi za ovaj pozitivan trend su brojni- osim studenata, sve je više onih koji dolaze zbog posla u nekoj od privrednih grana koje trenutno doživljavaju ubrzani rast poput IT industrije. Svim tim ljudima potreban je krov nad glavom- iako se većina odlučuje za iznajmljivanje, postoje i oni koji žele da kupe stan ili neku drugu nakretninu.

U kom delu Novog Sada su najpovoljniji stanovi?
FOTO: Pexels

Jedan od faktora koji najviše uticu na cenu nekretnine je svakako lokaciija- blizina centra grada, škole, vrtića, fakulteta, povezanost sa linijama gradskog prevoza, putna infrastruktura, zelenilo su samo neki od faktora na koje obraćamo pažnju pri izboru nekretnine. Predstavićemo vam neke od delova Novog Sada koji vam mogu ponuditi sve ovo, uz povoljne i pristupačne cene nekretnina. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Novo naselje

Iako se Novo naselje nalazi daleko od centra grada, život u ovom delu grada ima svojih prednosti. Kroz Novo naselje prolaze mnoge linije gradskog prevoza, tako da ćete vrlo brzo biti u centru grada. Široki bulevari i puno prostora su prva asocijacija na ovaj deo Novog Sada.

Veći deo naselja je izgrađen tokom osadesetih godina prošlog veka i odlikuje ga prepoznatljiva blokovska arhitektura. Prethodnih godina, počela je gradnja u delovima naselja oko bulevara Evrope, tačnije u blizini nekadašnje železničke pruge koja je prolazila ovim delom grada. Cene ovih stanova su, sa razlogom visoke, što ne treba da čudi obzirom na sve prednosti koji Novo naselje ima da ponudi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Naselje odavno funkcioniše kao zasebna celina- u blizini možete pronaći sve što vam je potrebno od restorana brze hrane, preko prodavnica široke potoršnje do brojnih kafića. U blizini se nalazi i Dom zdravlja, kao i osnovne škole i vrtići.

Cene nekretenina u Novom naselju su dugo bile niže nego u drugim delovoma Novog Sada. Sada to više nije slučaj, ali se ipak u oglasnicima i u ponudama agencija za promet nekretnina mogu pronaći nekretnine koje su za nekoliko stotina evra povoljnije od onih u centralnim delovima Novog Sada.

Telep

Ovaj deo grada je dugo bio prepoznatljiv po porodičnim kućama i uskim ulicama. Sada se to polako menja, jer se u dobrom delu ovog naselja grade zgrade. Pravi mali građevninski „bum“ koji se trenutno dešava na Telepu možete da iskoristite da po nešto povoljnijoj ceni dođete do nekretnine u delu grada koji je relativno blizu centru.

Iako vam može delovati da ste daleko od svih zbivanja, izgradnjom bulevara Patrijarha Pavla to se prilično promenilo. Uz ovu prometnu ulicu nikle su brojne zgrade u kojima se nalazi veliki broj lokala u kojima možete pronaći sve što vam je potrebno. Veliki broj restorana i kafića će vam sigurno obojiti svakodnevicu u ovom naselju. Kroz ovaj deo grada prolazi i nekoliko frekventnih linija gradskog prevoza, poput čuvene „sedmice“ koja će vas vrlo brzo dovesti do centra grada.

Ovaj deo grada može biti zanimljiv i studentima, iako se nalazi malo dalje od Univerziteta ovde još uvek možete pronaći garsonjere po cenama između 200 i 300 evra. Ipak, Telep je najprivalčniji porodicama- jer ukoliko imate sreće ovde možete pronaći idealnu kuću za vas. Cene ovakvih nekretnina možda jesu malo veće, ali prednosti koje sa sobom donosi kupovina kuće sa dvorištem se ne mogu porediti ni sa čim.

Liman

Jedno od najstarijih naselja u Novom Sadu je prvi izbor mnogima. U blizini Limana je i Novosadski univerzitet, a tu su i brojne škole i vrtići za najmlađe. Ono što je najveća prednost ovog dela grada je blizina centra- jer vam do Trga Svetozara Miletića potrebno svega nekoliko desetina minuta hoda. U blizini je i Dunav i omiljena novosadska plaža Štrand.

Ono što je možda i najveća prednost Limana je njegova uređenost. Zgrade su projektovane tako da se između njih nalaze prostrane zelene površine, sa dečijim igralištima i sportskim terenima. Za razliku od nekih drugih delova grada, ovde se nećete osećati klaustrofobično. Sa druge strane, hroničan probelm Limana je nedostatak parkinga, naročito u delo oko fakulteta. Ukoliko imate automobil, obratite pažnju na parkirališta u blizini zgrade.

Kako se u ovom kraju nalaze i IT kompanije, potražnja za stanovima je u ovom delu grada je zaista velika. Dvosobni i trosobni stanovi u ovom delu gradu trenutno staju između 300 i 500 evra na mesečnom nivou, što jeste malo skuplja cena. Ukoliko sebi možete da priuštite ovakve cene zakupa, onda je Liman idelan za vas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA