Đoković: Nemojte dozvoliti da vam bilo ko oduzme snove

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković poslije osvajanja 10. titule na Australijan openu i 22. grend slema poručio je mladim teniserima da se usude da sanjaju veliko i da ne dozvole da im bilo ko oduzme snove.

Đoković: Nemojte dozvoliti da vam bilo ko oduzme snove

Nakon pobjede u finalu Otvorenog prvenstva Australije nad Grkom Stefanosom Cicipasom, Đoković je rekao da su Grčka i Srbija dvije male zemlje koje nemaju previše tenisku tradiciju i da njih dvojica nisu imali previše igrača na koje mogu da se ugledaju.

"Odakle god dolazite, mislim da što ste u većem minusu, da imate što lošije detinjstvo, imate veće šanse da uspete kao Stefanos i ja. Nemojte da pustite da vam niko oduzme san. Zalivajte ga, kao što zalivate cveće. Nađite jednu osobu koja će da vas podrži i sanjajte veliko, jer možete da uspete", istakao je Novak.

On je podsjetio da u Melburnu nije igrao prošle godine, dodajući da se vratio i zahvalio svim ljudima koji su učinili da se osjeti dobrodošlim u Melburnu i Australiji.

"Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u poslednjih nekoliko nedelja. Moja najveća pobeda u karijeri, s obzirom na okolnosti", istakao je Đoković.

On je zahvalio i organizatorima turnira, volonterima, svima koji su dio ovako nevjerovatnog događaja i organizacije.

"Znam da je bio rekordan broj publike ovde i širom sveta koji su gledali, ovo je jedan od najboljih turnira na svetu. Nadam se da se vidimo i sledeće godine", rekao je Đoković i dobio gromoglasan aplauz publike.

Cicipas je čestitao Đokoviću i naglasio da mu se divi za sve što je uradio za tenis.

"Imao sam privilegiju da igram mnogo mečeva visokog intenziteta. Novak izvlači najbolje iz mene. Jedan od najvećih je u našem sportu. Zapravo, on je najveći koji je ikada držao reket u istoriji!", dodao je Cicipas.

Po završetku finala, bujica emocija pogodila je srpskog tenisera nakon svega što je proživio prošle godine u Melburnu, uključujući i deportaciju iz Australije.

Nakon što je došao do lože u kojoj je bio njegov tim, brat Marko i majka Dijana, Novak je zaplakao kao nikada u karijeri.

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas 10. titulu na Australijan openu, pobijedivši u finalu Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 /7:6/ i 7:6 /7:5/. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA