Gradska uprava: Prijem za mladog karatistu Lazara Markovića

Danas je u Gradskoj upravi Grada Bijeljina upriličen prijem za mladog karatistu Lazara Markovića, njegovog klupskog kolegu Aleksandra Novickog i trenera Milorada Marković, Predsjednika Karate kluba „Šampioni“.

Gradska uprava: Prijem za mladog karatistu Lazara Markovića

- Gradonačelnik nam je ukazao povjerenje i podržao naš rad i naš najveći ostvareni rezultat u 2022. i 2023. godini, a to je odlazak na seniorsko evropsko prvenstvo, prvo na kome je Bijeljina do sada imala predstavnika i prvi ostvaren lični rezultat  Lazara Markovića koji je osvojio seniorsku balkansku medalju, prvu za Grad i prvu za sebe. Lazar je u junu mjesecu na Kipru, u finalu svjetske lige, osvojio svoju prvu medalju te vrste. On je najbolji takmičar i prvak Republike Srpske i BiH.  Dobio je plasman i uzeće učešće na Kipru u gradu Larnaka na evropskom prvenstvu na kome će predstavljati naš klub i naš grad na najbolji mogući način, rekao je Milorad Marković, trener i predsjednik Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine.

- Danas mi je kao čovjeku i Gradonačelniku bilo zadovoljstvo da, u divnoj atmosferi, razgovaram sa predstavnicima KK „Šampioni“ koji je pokazao izuzetne rezultate, ali i izuzetnu posvećenost - vidi se da članovi kluba nisu samo sportisti, nego i veliki ljudi, jer u svom radu svi, zajedno sa predsjednikom Markovićem na čelu, pokazuju da se do takvog svjetskog rezultata može doći samo kroz vrijedan rad. Kada su se u prošlosti našli u teškim trenucima i  pred velikim sportskim iskušenjima i izazovima, smogli su dovoljno unutrašnje  snage, volje i enegrije da nastave dalje. Da nisu tako jakog sportskog duha i ljudskog karaktera, ne bi mogli da postignu ove rezultate, a znamo da će u svom srcu i svojim mislima ponijeti na predstojeće takmičenje naš grad Bijeljinu sa sobom i biti joj najbolji sportski ambasadori, rekao je Gradonačelnik, poželivši ovom perspektivnom sportisti da ga na predstojećem evropskom prvenstvu na Kipru posluže ta unutrašnja energija, volja i upornost zajedno sa sportskom srećom.

- Ja sutra naveče krećem ka Kipru gdje će se održati evropsko prvenstvo. Očekujem dobar plasman, jer smo se posebno spremali i nadam se da će te pripreme dati dobre rezultate. Iza sebe imam jednu od najuspješnijih godina u svojoj sportskoj karijeri, počevši od državnog prvenstva, medalje na svjetskoj ligi koja se takođe održala na Kipru koja je moja treća svjetska medalja. Na kraju godine sam ušao u stariju kategoriju i kao najmlađi u seniorskoj kategoriji na balkanskom prvenstvu, nakon 7 mečeva ušao u finale i osvojio drugo mjesto nakon odluke. Ovim rezultatom sam takođe zadovoljan, s obzirom na to da sam ipak najmlađi u ovoj kategoriji, a i na to da me ova medalja vodi na evropsko prvenstvo na koje sutra idem i na kome takođe očekujem medalju, rekao je mladi karate šampion Lazar Marković.

Na ovom prijemu je ugošćen još jedan uspješni karatista, Aleksandar Novicki, koji je u protekloj godini  na držanom prvenstvu osvojio srebrnu medalju, u Republici Srpskoj je prvak, a na svjetskoj ligi u Veneciji je osvojio srebrnu medalju, dok je godinu dana ranije na istom takmičenju osvojio zlatnu medalju u konkurenciji juniora od 76 i više kilograma. Uprkos ovim sjajnim rezultatima, Novicki je skromno izjavio da će nastaviti vrijedno da trenira kako bi uz podršku Gradonačelnika, ove godine imao još bolje rezultate.

Na ovom sastanku bilo je riječi i o drugim temama, kao što je to Pravilnik o raspodjeli sredstava za sportiste.

 - Složili smo se da je neophodno još više razvrstati, odnosno uključiti veći broj aspekata kategorija i vrijednovati prave sportske rezultate  na takmičenjima evropskog i svjetskog karaktera, uzimajući u obzir i broj takmičara, broj uzrasnih kategorija kategorija u klubu i slično kazao je gradonačelnik Petrović.
Grad ima obavezu da razvija sportsku infrastrukturu. Shvatajući ovu obavezu ozbiljno, Direkcija za izgradnju i razvoj grada je po nalogu Gradonačelnika izradila Glavni projekat za novu sportsku dvoranu koja će se nalaziti u sklopu stadiona „Radnik“, gdje se po pribavljanju lokacijskih uslova i građevinske dozvole, u naredna dva do tri mjeseca može očekivati početak izgradnje, odnosno prvi koraci ka izgradnji a to je raspisivanje tendera.

- Izgradnjom gradske sportske dvorane uspostavlja se drugačija dinamika, bolji trenažni i takmičarski uslovi za mnoge sportske kolektive, ne samo za karatiste. Ovim će se ujedno i rasteretiti takmičarski i trenažni procesi koji se odvijaju u fiskulturnim salama osnovnih i srednjih škola i na taj način ćemo još jednom na djelu pokazadi da je Bijeljina grad omladine i sporta, a prije svega grad velikih sportista koji su na bazi ličnog entuzijazma postizali jako velike, zapažene, svjetske rezultate i Grad će ih sa zadovoljstvom podržati na njihovim putevima uspjeha, zaključio je Petrović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA