Dodik najavio još 2 miliona KM za ruralni razvoj Semberije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas u Bijeljini još dva miliona KM ulaganja Vlade Srpske u ruralni razvoj Semberije i nastavak sistemskih mjera sa agrarnim budžetom od 180 miliona KM da se obezbijedi domaća proizvodnja hrane.

Dodik najavio još 2 miliona KM za ruralni razvoj Semberije
FOTO: Srna

Obećali smo i ispunili ulaganje tri miliona KM iz Kompenzacionog fonda za projekte ruralog razvoja u Bijeljini koji su urađeni putem Agrarnog fonda, čuli smo dosta zahvalnosti zbog toga, a posebno zato što je sve urađeno poslije, a ne prije izbora – rekao je Dodik novinarima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, Republika Srpska ima dovoljnu proizvodnju svih osnovnih životnih namirnica i redovno snabdijevanje tržišta.

Nakon sastanka sa poljoprivrednicima u Semberiji Dodik je rekao da se radi na finalizaciji Pravilnika o raspodjeli podsticaja u poljoprivredi, uz razgovor o detaljima sa domaćinima na terenu, kako bi se obezbijedila sistemska rješenja u ovoj oblasti.

– Hoćemo da pomognemo i podržimo poljoprivredne proizvođače – poručio je Dodik i pozvao sve građane koji za to imaju mogućnost da dio hrane proizvode na svojim imanjima, ističući da je hrana, uz energiju, osnovno pitanje u budućnosti u svijetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Stotine semberskih poljoprivrednika su na sastanku u hotelu “Drina” poručili da su zadovoljni ispunjenim obećanjem i povećanjem agrarnog budžeta na 180 miliona KM.

Ističući da vjeruju Dodiku i da im se uz pozitivne pomake vraća nada za očuvanje i jačanje agrara u Srpskoj, iznijeli su i probleme i prijedloge za njihovo rješavanje, a jedno od pitanja bilo je i nastavak izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.

Prema riječima domaćina, već ono što je do sada urađeno spasilo je Semberiju nedavno od poplava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA