Kompanija iz Bijeljine pronašla zlato na teritoriji opštine Jezero

Na tri lokacije na teritoriji Jezera potvrđeni su visoki sadržaji zlata.

Kompanija iz Bijeljine pronašla zlato na teritoriji opštine Jezero
FOTO: Ustupljena fotografija

To su pokazali dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području ove opštine, saopštio je Miloš Bošnjaković, generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Na tri lokacije potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica, i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata", rekao je Bošnjaković.

"Ispitivanje uzoraka u akreditovanoj laboratoriji otkrilo je veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja, a taj geološki potencijal ovog područja ujedno je i investicioni potencijal značajan za razvoj ne samo ove opštine, već i unapređenje kvaliteta života stanovnika i poboljšanje ekonomskih prilika na širem području”, dodao je Bošnjaković.

Iako se radi o ranoj fazi istraživanja, iz Lykosa poručuju da se ovi rezultati mogu smatrati jednim od najboljih na području cijele BiH, ali i Balkana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Podsjetimo, ova kompanija, registrovana na Australijskoj berzi, od prošle godine na području Jezera vrši geološka istraživanja putem svoje firme u BiH, SNK Metali.

Za projekte u Republici Srpskoj prvobitno je obezbijedio 15,5 miliona konvertibilnih maraka.

"U 2023. godini se očekuje da će kompanija samo u opštinu Jezero investirati više od 60 miliona konvertibilnih maraka", rečeno je iz Lykos-a.

Naglašavaju da za sve detaljne informacije o ležištu, koncentraciji i količini ove rude predstoje godine detaljnog rada na lokalitetu, pa pozivaju Vladu Republike Srpske da se uključi u podršku implementaciji ove strane investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA