Srpski mladić izboden nožem na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas u Skupštini da je srpski mladić sa Kosova i Metohije izboden nožem. Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu.

Srpski mladić izboden nožem na Kosovu i Metohiji

"Mladić 20 godina ima, Đuzić Boban, od strane dvojice Albanaca, izboden je u rame, u selu Mogila, opština Vitina", rekao je predsjednik Srbije na sjednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Đuzić je zadobio dve ubodne rane.

Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanijela mu dve ubodne rane, navodi se u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pružena mu je odmah, kako se navodi, prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gdje je detaljno pregledan i gdje će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje pratilo i imao najbolju moguću njegu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svjedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska djeca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine" navedeno je u saopštenju.
Vučić je rekao da je ovo rezultat mržnje koju režim Aljbina Kurtija i njegovi mediji promovišu protiv Srba.

Vučić je rekao da očekuje da će naši zapadni partneri da reaguju sa tim „da se dve strane umire".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    7°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

188 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI