Ukupno slučajeva
4196 (+17)
Preminuli
130 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Timovi Formule 1 prete da će osnovati paralelni šampionat i napustiti Formulu 1

Timovi Formule 1 razmatraju opciju pokretanje nove serije od 2013. godine, kada im trenutni Konkord sporazum istekne.

Auto-moto

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo je rekao da najjači timovi u šampionatu imaju tri opcije.„Možemo ili da produžimo ugovor, ili da, kao što su košarkaški klubovi uradili u Sjedinjenim Državama, napravimo sopstvenu kompaniju, kao NBA, koja bi se bavila trkama, pravima i ostalim stvarilima.

Treća opcija je da nađemo drugog partnera", rekao je Di Montecemolo.„Na kraju 2012. godine nam ističe ugovor, tako da nas posle ništa ne veže za Formulu 1.

Mislim da je važno da imamo alternative, ali imamo vremena da razmotrimo sve", dodao je prvi čovek Ferarija.Komentari Di Montecemola dolaze posle spekulacija oko daljeg pravca Formule 1, pošto je za dve godine najavljeno uvođenje hibridnih motora.

Uz to, proteklih nedelja su se pojavile informacije da bi kompanija CVC, u čijem posedu se nalazi Formule 1, mogla da se odluči da proda šampionat američkom biznismenu Rupertu Murdoku, koji je izrazio veliku zainteresovanost za to.

Ovo ujedno nije prvi put da timovi prete da će osnovati paralelni šampionat, jer se to desilo pre dve godine, pre potpisivanja sadašnjeg Konkord sporazuma, ali i pre odlaska Tojote i BMW-a iz šampionata. Godinu dana ranije isto je već učinila i Honda.