Stros-Kan ide na testiranje, izjašnjavanje na sudu danas

Pojavljivanje pred sudom izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominika Stros-Kana, optuženog za seksualni napad, odloženo je za danas, pošto je on pristao da bude podvrgnut medicinskim testiranjima.

Stros-Kan ide na testiranje, izjašnjavanje na sudu danas

Policajci, sudski službenici i novinari čekali su u nedelju osam sati ispred suda, očekujući da se Stros-Kan (62) izjasni o optužnici, koja ga tereti za seksualni napad na spremačicu hotela Sofitel.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Jedan od njegovih advokata Bendžamin Branfman je ranije izjavio da će se Stros-Kan izjasniti da nije kriv, dok je drugi advokat - Vilijem Tejlor rekao da Stros-Kan neće doći u sud jer je pristao na testiranje.

On je noć proveo u pritvorskoj jedinici u Harlemu, namenjenoj za seksualne prekršitelje. Naš klijent je svojevoljno pristao na naučno i forenzičko ispitivanje, rekao je Tejlor i dodao da je Stros-Kan umoran, ali je dobro.

Kao službenik MMF-a, Stros-Kan uživa ograničeni diplomatski imunitet, što znači da je zaštićen od pravnih procesa u vezi sa radnjama koje počini u tom svojstvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nije, međutim, jasno da li će se on pozivati na taj imunitet, niti da li bi se ta vrsta imuniteta mogla odnositi za slučaj ovakve optužnice. Portparol njujorške policije izjavio je da Stros-Kan nema diplomatski imunitet, iako nije obrazložio taj stav.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA