Majkrosoft dodao vještačku inteligenciju u paket programa Ofis

Kompanija Majkrosoft objavila je nove planove kako da vještačku inteligenciju učini dostupnom većem broju korisnika, kao odgovor na dostignuća rivalske kompanije Gugl u istoj oblasti.

Majkrosoft dodao vještačku inteligenciju u paket programa Ofis
FOTO: Depositphotos

Kako navodi Rojters, Majkrosoft je juče predstavio novi ''Kopilot'', odnosno asistenta-vještačku inteligenciju, za paket Majkrosoft 365, koji obuhvata Vord, Eksel, PauerPoint i Autluk. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Vjerujemo da će ova sledeća generacija vještačke inteligencije otključati novi talas rasta produktivnosti - rekao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela, u danu kada su cijene akcija Majkrosofta porasle za oko četiri odsto.

Rojters navodi da je pomama za ulaganjem i pravljenje novih proizvoda baziranih na vještačkoj inteligenciji započela prošlogodišnjim puštanjem u rad ChatGPT-ja, odnosno aplikacije za ćaskanje sa vještačkom inteligencijom, koja je, kako se navodi, pokazala potencijal takozvanih velikih jezičkih modela.

Takva tehnologija uči iz već postojećih i dostupnih podataka kako da kreira novi sadržaj, a ove nedjelje kompanija koja je kreirala tu aplikaciju, OpenAI, najavila je lansiranje verzije GPT-4. Funkcije te aplikacije podražava Majkrosoftova aplikacija Kopilot, a iz te kompanije najavljuju da će aplikacija ''podstaći više ljudi da koristi paket Ofis i povećati razdvajanje u odnosu na konkurente''. Potpredsednik kompanije Majkrosoft Džon Fridmen je rekao da ćaskanje sa Majkrosoftovom aplikacijom predstavlja najveće iskustvo iz kojeg aplikacija može da uči.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Na primjer, korisnik može da upita: ''Reci mom timu kako da ažuriramo strategiju proizvoda'', a vještačka inteligencija će uzimati podatke iz mejlova od tog jutra, sastanaka ili četova - rekao je Fridmen.

On je dodao da na duge staze, vještačka inteligencija treba da bude personalizovanija.

- Često tjeramo ljude da se prilagode mašinama i sistemima koje smo napravili. Ovo je stvar koja će početi da se prilagođava vama - zaključio je Fridmen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA