Namirnica koja pomaže kod anemije, reguliše nivo šećera i snižava pritisak

Bolujete od dijabetesa? Imate čir na želucu ili pak bronhitis? Patite od visokog pritiska? Ova voćka će vas preporoditi.

Namirnica koja pomaže kod anemije, reguliše nivo šećera i snižava pritisak
FOTO: Depositphotos

Ako ste dosad uživali samo u dobrobitima sočnih i slatkih plodova smokve (lat. Ficus carica), predlažemo vam da iskoristite i ljekovita svojstva njenih listova. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Listovi smokve obiluju antioksidansima i vlaknima. Među ostalim, sadrže vitamine A, B1 i B2 te minerale kalcijum, gvožđe, mangan, fosfor, kalijum i natrijum.

Premda se plodovi ne preporučuju dijabetičarima zbog visokog nivoa šećera, smokvin list i te kako je zdrav i koristan upravo za ovu grupu ljudi jer pomaže u regulaciji visine šećera u krvi.

Dobra je vest i ta da konzumacijom čaja možete čak i da sprečite dijabetes tip 2, jer ćete povećati osjetljivost na insulin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Listovi smokve posebno se preporučuju osobama koje imaju problema sa urinarnim i probavnim traktom. Njihova konzumacija pomaže takođe i snižavanju visokog pritiska ali i novoa triglicerida u krvi, čime pruža dodatnu zaštitu srcu.

Koje su još dobre strane listova smokve?

Reguliše nivo šećera u krvi
Pomaže u mršavljenju
Stabilizuje krvni pritisak
Snižava trigliceride
Osnažuje kosti
Pomaže kod kožnih oboljenja
Pomaže kod anemije
Ublažava tegobe čira na želucu
Sprečava zatvor
Unapređuje zdravlje srca

Osim što od njih možete pripremati čaj, listove možete i žvakati, što je odlično kod čira na želucu.

Kako god da više volite, tako i konzumirajte ove čarobne listove. Pored toga, ukoliko bolujete od navedenih stanja, nikako ne preskačite terapiju koju vam je ljekar prepisao. Listovi smokve su tu samo kao dodatna pomoć, ne i zamjena za lijekove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA