"Vizija mladih" u Bijeljini napravila mjesto za poljubac i zagrljaj (FOTO)

O tome koliko volje i ljubavi stoji iza nesebičnog rada Omladinske organizacije „Vizija mladih“, za portal Bijeljina danas, govori predsjednica ove organizacije Rada Mićić.

"Vizija mladih" u Bijeljini napravila mjesto za poljubac i zagrljaj (FOTO)

Mladi članovi i aktivisti, okupljeni oko zajedničke ideje, dijele iste stavove i trude se da svi putevi vode ka ostvarenju društveno korisnog cilja - ljepša i vedrija budućnost! TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Njihova ideja ogleda se u humanim i malim koracima, ali veoma važnim za zajednicu. 

Grupa istomišljenika šalje snažnu poruku o empatiji i onim iskrenim emocijama, koje svako od nas nosi duboko pohranjene unutar sebe. Nedavno su članovi ove organizacije došli na ideju o postavljanju pečata sa natpisima. Pečati su postavljeni u Gradskom parku, ali i na Trgu. Tu su kao podsjetnik koliko su vrijedne „male stvari“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Ovaj mali projekat donio je građanima Bijeljine puno ljubavi. Pečatima sa natpisom mjesto za zagrljaj i mjesto za poljubac, podsjetili smo građane da je ljubav najveći pokretač, a sada imaju i posebno mjesto da je podijele sa dragim osobama. Ako posmatramo ljude i njihov ritam života, vidimo koliko je on ubrzan. Ne obraćamo pažnju na sitnice koje se nalaze oko nas i kroz život gledamo sa ozbiljnošću. Inspiraciju za mjesto za zagrljaj i mjesto za poljubac pronašli smo upravo u navedenoj činjenici“, pojašnjava Rada Mićić, predsjednica Organizacije „Vizija mladih“.

„Gradski park je savršen prostor, jer pored zagrljaja i poljupca, možete da uživate u prirodnom okruženju i na jedan trenutak zaboravite na ubrzan ritam svakodnevog života. Drago nam je što smo izmamili osmijeh kod naših sugrađana, a planiramo i u narednom periodu uljepšavati grad neobičnim projektima. Planirana su brojna iznenađenja, naročito za najmlađe. Već tradicionalno, „Vizija mladih“ kreira mnoštvo sadržaja za manifestaciju „Dan djeteta“ a ove godine najavljujemo posebna iznenađenja. U planu je projekat sa srednjoškolcima, na temu očuvanja mentalnog i reproduktivnog zdravlja. Takođe, srednjoškolce očekuje prilika da kroz razne poduhvate učine nešto korisno za svoju školu i lokalnu zajednicu u kojoj žive“, ističe ova mlada djevojka.

Aktuelan je i YouTube kanal „Vizija mladih“, gdje možete pogledati podkast pod nazivom „Od tebe počinje“. Gosti su osobe sa vizijom i vrijedne pažnje, dok su teme izvor novih ideja i razmišljanja.  Od mladih osoba, kao što su članovi ove organizacije, zaista se može naučiti dosta toga. Potrebno je pružiti priliku i saslušati, sagledati u usvojiti nova razmišljanja. Ovi ljudi razmišljaju izvan okvira i šablona, a slobodan duh i energija koju posjeduju, vodeći su pokretač u njihovom radu.

Maksimović Jovana

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA