Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Protesti u Osijeku zbog Lepe Brene

U najvećem slavonskom gradu ne smiruje se bura protesta pred koncert popularne pevačice Lepe Brene, koji je zakazan za 26. mart u dvorani „Gradski vrt”. U Osijeku se već nekoliko dana održavaju protesti veterana i drugih učesnika rata, koji se protive dolasku srpske pevačice.

REGION I SVIJET

-Mi ćemo u subotu doći pred dvoranu i preduzeti sve legalne korake da se te večeri koncert Lepe Brene ne održi. Doći će nas dosta i pred ulazima u dvoranu ćemo pevati svoje, a stajaćemo kod svih ulaza. Oni koji budu hteli da uđu neka prolaze kroz masu, a po našem mišljenju svi koji dođu na taj koncert ne vole Hrvatsku niti su je ikada voleli - rekao je predsednik Saveza udruženja dobrovoljaca Borislav Barišić.

Ova svojevrsna konferencija za novinare održana je u Osijeku ispred spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

Tokom protesta neki od demonstranata nosili su i plakate na kojima pevačica pozira u stilizovanoj uniformi srpske vojske s početka devedesetih, što je, prema njihovom tumačenju, posebna vrsta provokacije.

Neka udruženja već su tražila da se koncert zabrani, što vlasti nisu učinile.