SDS: Kabina mora biti okrenuta ka posmatračima, a ne prema zidu

Gradska izborna komisija u Bijeljini nastavlja da radi van zakona, a po instrukcijama struktura okupljenih oko SNSD-a sa jednim ciljem – da omoguće krađu volje građana Bijeljine na sutrašnjem referendumu.

SDS: Kabina mora biti okrenuta ka posmatračima, a ne prema zidu

"Danas je Gradska izborna komisija odbila prigovor Srpske demokratske stranke da je Izbornim zakonom određeno da biračke kabine budu otvorene prema posmatračima. Komisija je prigovor odbila uz obrazloženje da je članom 4.10 stav 2. Pravilnika o provođenju opoziva propisano da otvor glasačke kutije treba da bude okrenut prema zidu", saopšteno je iz SDS. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Oni navode da veoma drčno i osiono iz Gradske izborne komisije poručuju da ih ne interesuje da li je ova odredba Pravilnika o provođenju opoziva u skladu sa Izbornim zakonom ili nije.

"Ovakva odluka Gradske izborne komisije predstavlja pripremu za izbornu krađu kojom bi glasač iza zastora u kabini mogao iz džepa izvući nebrojen broj glasačkih listića i ubaciti ih u biračku kutiju bez da ga iko od posmatrača primjeti", saopšteno je iz SDS-a.

Oni poručuju Gradskoj izbornoj komisiji da će odgovarati za ovu nezakonitu odluku kojom praktično legitimizuju izbornu krađu potencijalno velikih razmjera a rukovodstvu SNSD-a koje je osmislilo ovu šemu izborne krađe da smo spremni da sve njihove neregularnosti spriječimo na biračkim mjestima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA