REFERENDUM O OPOZIVU: Izlaznost do 9 sati 5,8%. Biračka mjesta otvorena, ali i dalje ima opstrukcija

Izlaznost na referendum o opozivu Gradonačenika Bijeljine do 9 sati je 6.310 glasača odnosno 5,8% od ukupnog broja sa pravom glasa, izjavila je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

REFERENDUM O OPOZIVU: Izlaznost do 9 sati 5,8%. Biračka mjesta otvorena, ali i dalje ima opstrukcija
FOTO: Bijeljina danas

Biračka mjesta na referendumu o opozivu gradonačelnika Bijeljine otvorena su, ali i dalje ima problema sa posmatračima i predsjednicima biračkih odbora ispred političkih subjekata koji su pozvali građane da postupaju mimo zakona i pravila, propisanim za ovaj postupak, izjavila je Srni Dijana Savić Božić. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njenim riječima, opstrukcije su zbog paravana na kabinama za glasanje.

"Vrlo sam zadovoljna izlaznošću i time što su ovi ljudi uspjeli da glasaju s obzirom na kompletne opstrukcije i pritisak koji se vrši na svim biračkim mjestima", rekla je Božićeva.

Ona je dodala da pred sobom ima izjavu gradonačelnika, za koji je navela da je očigedno napravila problem na biračkim mjestima.

Božićeva je navela da opstrukcije prijavljuju nadležnim organima i "u hodu" rješavaju probleme.

"Odgovorno tvrdim da će Komisija ispoštovati zakonske i podzakonske propise i da će postupak opoziva biti sproveden bez obzira na sve opstukcije", istakla je Božićeva.

Predsjedik Komisije je ponovila da moraju raditi u skladu sa zakonom i podzakonskim propisima i uputila apel članovima biračkih odbora, posmatračima i političkim subjektima da se to poštuje.

"Nemojte tjerati ljude da rade protivzakonite radnje jer će oni za njih odgovarati", poručila je Božićeva.

Građani Bijeljine danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za ili protiv opoziva gradonačelnika LJubiše Petrovića, a pravo glasa ima oko 112.000 birača. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA