Lažni inspektori pelješili građane: Kinezi među žrtvama prevare

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv B.M., A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su, predstavljajući se kao poreski inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i opština u Republici Srpskoj.

Lažni inspektori pelješili građane: Kinezi među žrtvama prevare

- Istragom koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, utvrđeno je da su osumnjičena lica u vremenskom periodu od 01.01.2023. do dana podnošenja izvještaja, na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarala, organizovala, te se lažno predstavljala, zloupotrebljavajući službeni položaj, kao inspektori Poreske uprave Republike Srpske - kazali su u MUP-u Srpske. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

ATV nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Milivoja Babića, Siniše Antića i Nebojše Grčića. Babić je, inače, službeno lice Poreske uprave Republike Srpske.

Kako su rekli u MUP-u, navodeći inicijale, ovaj trojac je koristio službene značke i legitimacije Poreske uprave Republike Srpske, a koju je posjedovao Babić, te su od građana zahtijevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više privrednih subjekata.

ATV dalje saznaje da su, lažno se predstavljajući kao poreski inspektori, u Mrkonjić Gradu obilazili kineske prodavnice, zloupotrebljavajući neznanje i slabo znanje jezika radnika i vlasnika, te su im uzimali novac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Protiv njih je podnesen izvještaj zbog sumnje da su izvršili krivična djela izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, prevara i lažno predstavljanje. Oni su sinoć predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

- Policijski službenici su u okviru ovih aktivnosti izvršili pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Poreske uprave Republike koje navedena lica koriste - saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane kojima su se obraćala navedena lica ili imaju saznanja o njihovom djelovanju, da to prijave najbližoj policijkoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 17:00

    13°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

88 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

346 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 21. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI