Božović: Mustafa Gradaščević zbog uticaja na birače udaljen sa biračkog mjesta

Naši posmatrači su utvrdili da je Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina više puta izvodio birače na glasanje. Obzirom da je Mustafa Gradaščević sa SNSD-om dio koalicije koja se zalaže za opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića a član je SDA-a, jasno je na koji način trenutna vlast u Republici Srpskoj manipuliše glasovima Bošnjaka i ko je zaista u koaliciji sa Strankom demokratske akcije i u Bijeljini i u Republici Srpskoj, istakao je Marinko Božović, predsjednik Glavnog operativnog štaba SDS.

Božović: Mustafa Gradaščević zbog uticaja na birače udaljen sa biračkog mjesta

„Predstavnici MUP-a su u mjesnoj zajednici Janja odstranili sa biračkog mjesta potpredsjednika Skupštine Grada Bijeljina Mustafu Gradaščevića zbog manipulacije biračkim procesom“, poručio je Božović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je poručio da su sva 183 biračka mjesta uredno otvorena na vrijeme i da postoje problemi na biračkim mjestima ali su u granicama kontrole.

„Izlaznost u 12 časova na osnovu pristiglih podatka je oko 22,05% sa 63 biračka mjesta od 183 koliko ih je jutros otvoreno u Bijeljini.  Nekoliko naših posmatrača odstranjeno je sa biračkih mjesta jer su tražili da kabine za glasanje budu okrenute na članovima biračkih odbora a ne prema zidu jer je izbornim pravilima iz 2022. godine definisano da kabine trebaju biti okrenuti ka izbornoj aministraciji“, poručio je Božović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je kazao da postoje indicije da je predsjednica GIK-a Dijana Savić Božić je, koliko smo mogli da čujemo, javno glasala i pokazala da je za opoziv gradonačlenika LJubiše Petrovića.

„Ako je to tačno pitanje je da li ona  uopšte može da bude na mjestu predsjednice GIK-a i da li je nezavisna u svom radu“, zaključio je Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA