Petrović: Podržavam Jelenu Trivić, ali ne napuštam SDS

Ljubiša Petrović, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) i gradonačelnik Bijeljine demantovao je danas da napušta SDS i osniva novu stranku sa Jelenom Trivić, potpredsjednicom PDP-a.

Petrović: Podržavam Jelenu Trivić, ali ne napuštam SDS

"Ljubiša Petrović jednako SDS i SDS jednako Ljubiša Petrović. Kada je u pitanju Jelena Trivić podrška je obostrana. Hvala joj na podršci na ovim izborima, nastavićemo da radimo isto, i mi ćemo nju podržavati. Pobjeda u Bijeljini je za nastavak za dalje političke procese", rekao je Petrović, a prenose Nezavisne. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika SDS rekao je nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da su kao ozbiljna politička partija hladne glave napravili analizu pokušaja opoziva u Bijeljini i da su time dokazali drugima da SDS može napraviti jednu dobru organizaciju i da je stranka stabilna.

"Zadovoljstvo postoji ali i namjera da nastavimo raditi još bolje", rekao je Miličević.

Miličević je rekao da će nastaviti insistira ti da se raspusti Skupština grada Bijeljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Organizacija KOLOS koju čine svi načelnici i gradonačelnici iz SDS-a u Republici Srpskoj zabrinuta je za situaciju povodom poskupljenja cijena energenata i RS i navode da su poslali zahtjeve na koje nije odgovoreno.

"Iako smo poručivali da ćemo ukoliko ne bude reakcije na naše zaključke izaći iz Saveza opština i gradova Republike Srpske, to ipak nećemo da uradimo, jer postoje određeni koraci koji su ipak pokrenuti po ovom smjeru. Mi smo u ime svih lokalnih zajednica željeli da reagujemo", istakao je Miličević.

On podsjeća da su prihodi od PDV -a koji su bili 20 odsto,  preusmjereni samo 10 odsto ka lokalnom nivou čime nisu zadovoljni.

"Takođe, cijena električne energije porasla je za 50 odsto u lokalnim zajednicama, a po tom pitanju se nije pomoglo budžetima lokalnih zajednica. Ali, to pitanje će između ostalog biti na sutrašnjoj sjednici Saveza opština i gradova. Ako ne bude reakcije ne isključujemo i mogućnost da zamrznemo naš status u tom Savezu", rekao je Miličević.

Upitan da prokomentariše navode da će dio SDS napustiti stranku i možda preći kod Jelene Trivić ako ona bude osnovala stranku, Miličević je rekao da Jelenu Trivić želi svu sreću i da će uvijek biti uz nju.

"Ja sam joj ponudio da bude dio SDS. Šta god da bude, mi i Jelena Trivić ćemo ostati na istom putu", dodao je on.

Đorđe Milićević, član Predsjedništva SDS-a rekao je da tema loše pozicije lokalnih zajednica vrlo bitno pitanje.

"Mislim da smo do sada otvorili mnoge teme vezane za lokalne zajednice, a pitanje koje je vrlo bitno jeste da se raspravlja o prihodima od PDV-a, te transparentija raspodjela novca po osnovu javnih investicija za opštine i gradove", kazao je Milićević.

On je dodao da SDS očekuje i da se konačno realizuje dogovor iz prošle godine, a radi se o imenovanju komisije koja bi razgovala sa premijerom Radovanom Viškovićem o većoj raspodjeli novca između Republike i lokalnih zajednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA