Omogućena privatizacija stanova u naselju "GTC"

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas odluku o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništvu grada u izbjegličkom naselju "GTC".

Omogućena privatizacija stanova u naselju "GTC"

Riječ je 35 stambenih zgrada sa ukupno 140 stanova čiji su korisnici izbjegla i raseljena lica iz ugrožene kategorije, koja nemaju riješeno stambeno pitanje. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dio stanara izbjegličkog naselja GTC u Bijeljini okupljen je ispred zgrade u kojoj se održava skupštinska sjednica, gdje su čekali usvajanje odluke o privatizaciji stanova koje koriste decenijama.

"Čekamo 25 godina krov nad glavom, stalne lične dokumente, život dostojan čovjeka", ispisano je na transparentu koji nose okupljeni.

Stanovi u naselju "GTC" izgrađeni su nekoliko godina nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata i prevashodno su služili za privremeni alternativni smještaj, 23 objekta izgrađena su na osnovu sporazuma sa međunarodnim organizacijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Svi stambeni objekti su upisani kao vlasništvo grada Bijeljina, bez tereta su i bilo kakvih ograničenja u pogledu raspolaganja.

U odluci se navodi da se privatizacija stanova vrši otkupom u skladu sa Zakonom o privatizaciji državnih stanova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA