U bijeljinskog Bolnici izvedena prva operacija smanjenja želuca

U Bijeljini će se 30. i 31. marta održati veliki skup hirurga, workshop "Laparaskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom", a organizatori događaja su Bolnica “Sveti vračevi” i Udruženje hirurga Republike Srpske.

U bijeljinskog Bolnici izvedena prva operacija smanjenja želuca

-Do sada je dolazak potvrdilo više od 50 hirurga, a biće omogućeno i direktno prikazivanje laparaskopskih operacija putem youtube kanala naše bolnice”, rekao je direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović. On je takođe izjavio da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi počela raditi još jedna nova procedura. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

-U pitanju je liječenje gojaznosti, novom hiruškom procedurom "sleeve" gastrektomija, odnosno, poznatije kao smanjivanje želuca. Prije tri dana ovu proceduru je uz pomoć našeg prijatelja docenta dr Skrobića uradio naš hirurg dr Milan Todorović, sve je proteklo odlično, a nastavljamo sa uvođenjem novih procedura. Podsjećam da su naši hirurzi bili i odlaze na edukacije u Švajcarsku, a svo stečeno znanje na klinikama prinijenjuju u bijeljinskoj bolnici i Republici Srpskoj”, rekao je prof. dr Maksimović i naglasio da pored prepoznatljivih rezultata u hirurgiji, treba naglasiti da značajnu ulogu imaju i anesteziolozi ove zdravstvene ustanove.

Predsjednik Udruženja hirurga Republike Srpske prof.dr Siniša Maksimović rekao je da će tokom Workshop-a biti izvedene dvije laparoskopske operacije ventralnih kila eTEP metodom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Pokaznu operaciju će izvesti Bojan Radovanović, iskusan hirurg iz Beograda, stručnjak iz oblasti laparoskopske hirurgije, koji već dugi niz godina podučava mlade hirurge. Drugu operaciju će raditi dr Milan Todorović sa timom hirurga iz naše ustanove“, rekao je prof.Siniša MAksimović i zahvalio se menadžmentu na podršci za organizaciju hirurškog skupa. Šef Odjeljenja za hirurške grane dr Milan Todorović rekao je medijima da je tokom ove sedmice u bijeljinskoj bolnici prvi put izvedena „Sleeve“ gastrektomija, smanjenje želuca kod četrdesetogodišnje pacijentkinje iz Ugljevika.

„Izveli smo je zajedno sa doc. dr Ognjanom Skrobićem iz Beograda sa Prve hirurške klinike sa kojim ćemo nastaviti saradnju i u narednom periodu. Borba sa gojaznošću danas postaje globalni problem, mi se ozbiljno hvatamo u koštac s njom. Pacijentkinja kojoj smo izvršili operativni tretman, pratili smo i bila je već godinu dana u režimu posebne ishrane i priprema za intervenciju, a posebno mi je drago što je procedura protekla uredno. Pacijentkinju smo primili u utorak, 21.marta, laparaskopski smo joj odstranili tri četvrtine želuca, a pacijentkinja već danas, 24. marta ide kući”, rekao je dr Todorović.

“Već dugo godina vodim borbu oko viška kilograma, koje sam pokušavala na razne načine da skinem ali nije uspijevalo prirodnim putem nikako. Prilikom jednog pregleda upoznala sam dr Milana Todorovića koji mi je predložio poseban program za mršavljenje, “sleev” resekcija želudca koji se radi u Srbiji,  a evo sada može i kod nas da se uradi, u našoj bolnici “Sveti Vračevi”. Sve ide preko Fonda. Operacija je dobro protekla, ja se osjećam dobro, nemam nikakvih tegoba. Mnogo se zahvaljujem direktoru bolnice dr Zlatku Maksimoviću, koji mi je obezbjedio besplatan tretman i operaciju u bolnici. Zahvaljujući izuzetnoj saradnji doktora iz bijeljinske bolnice, dr Milana Todorovića i dr Ognjana Skrobića iz Beograda već osjećam značajno poboljšanje. Svima koji imaju problem sa viškom kilograma preporučujem da se obrate vašoj ustanovi I našim doktorima”, izjavila je zadovoljna pacijentkinja Danijela Todorović, koja je danas otpuštena iz bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA