U Ugljeviku održana panel diskusija “Položaj žena u društvu”: Važna društvena tema

U ugljevičkom Centru za kulturu večeras je održana panel diskusija na temu “Položaj žena u društvu” u organizaciji Miljane Despotović i Ivane Tomić, Ugljevičanki koje su studenti Filozofskog fakulteta iz Novog Sada.

U Ugljeviku održana panel diskusija “Položaj žena u društvu”: Važna društvena tema

Učesnici u večerašnjoj panel diskusiji bili su psiholog u Centru za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja "Otaharin" iz Bijeljine Radmila Tubić, zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić, urednica i novinarka portala “Bijeljina.com” Snježana Stojanović i urednica magazina “Lola” i voditeljka podkast emisije” Oslobođena” Brankica Raković koja se uključila preko video linka. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U ime organizatora, Miljana Despotović rekla je da je večeras govoreno o položaju žena u oblasti radа, ali i o svakodnevnim izazovima sa kojima se one susreću.

"Sasvim spontano smo došle na ideju da organizujemo ovakav događaj, a ispostavilo se kao odlična zamisao. Ugljeviku je potrebno što više edukativnih radionica i panel diskusija, a nama je neizmjerno drago što smo baš nas dvije dobile priliku da budemo organizatori", rekla je Despotovićeva.

Ivana Tomić, član organizacije događaja,  naglasila je da je važno glasno govoriti o ovako bitnim temama koje se ne tiču samo žena nego cijelog društva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Tomićeva je zahavlila gošćama i publici koja je bila spremna da aktivno učestvuje u diskusiji.
Zamjenik načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić rekla je da je “položaj žena u društvu” veoma značajna tema.

“Položaj žena u društvu je široka i značajna tema i kao takva zaslužuje da se o njoj često govori i da zejedno odgovaramo na izazove koji su pred nama”, rekla je Zekićeva.
Ona je istakla da joj je bila čast odazvati se pozivu mladih studentkinja za koje kaže da su entuzijazmom pokazale da je pred njima ozbiljna karijera. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA