Karan: Osnivanjem srednje škole MUP-a podižemo kvalitet naših pripadnika

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da MUP posljednjih godina i pogotovo u prvih 100 dana Vlade Srpske poseban akcenat stavlja na obuku svojih pripadnika, o čemu svjedoči i najavljeno osnivanje Srednje škole MUP-a, čime će se nadomjestiti broj potrebnih policajaca i, najvažnije, podići kvalitet "plavih uniformi" u Srpskoj.

Karan: Osnivanjem srednje škole MUP-a podižemo kvalitet naših pripadnika
FOTO: Srna

"Cilj je da nivo dosadašnjih obuka podižemo na još viši kvalitet i to se već radi i sprovodi na terenu širom Srpske. Obuka je ključni element za budućnost i uspješno obavljanje poslova", rekao je Karan novinarima u Banjaluci nakon okruglog stola "Policija i obrazovanje" u organizaciji MUP-a koji treba da razmjenom iskustava i ideja identifikuje potrebe i mogućnosti unapređenja policijskog školstva. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da trenutno nedostaje 580 policijskih službenika MUP-a.

"U narednih nekoliko godina nama u penziju odlazi veliki broj policajaca, a posredstvom Policijske akademije istovremeno nismo mogli da brojčano, a posebno kvalitetom, nadomjestimo taj nedostatak. To je ključ zašto smo se opredijelili da uz Policijsku akademiju osnujemo Srednju školu MUP-a. Na taj način ćemo uspjeti da nadomjestimo broj nedostajućih policajaca, te što je najvažnije podići kvalitet i obučenost `plavih uniformi`", rekao je Karan.

On je istakao da će se zbog pojave novih oblika kriminaliteta raditi i na posebnim, specijalizovanim obrazovanjima pripadnika MUP-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Karan je zaključio da MUP istovremeno daje veliki značaj nastavku ulaganja u policijske objekte u cijeloj Srpskoj, kao i u materijalno-tehničko opremanje svih MUP-ovih jedinica, posebno specijalnih

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI