Novak Đoković ide na US open

Novak Đoković će i zvanično moći da uđe na teritoriju SAD i da se bori za grend slem titulu na US openu.

Novak Đoković ide na US open
FOTO: PROFIMEDIA

Američki senat glasao je u korist poništenja odluke o vanrednom stanju u SAD zbog pandemije korona virusa, što znači da je srpski teniser Novak Đoković konačno dobio "zeleno svjetlo" za učešće na US openu. Odluka o poništenju odluke nije bila jednoglasna (68 za, 23 protiv), a čak i to što se predsjednik Džo Bajden protivio - ne znači da će uložiti veto na nju i vrlo brzo će početi da se primjenjuje u praksi. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ne i dovoljno brzo za Novaka Đokovića pošto je propustio dva mastersa u martu jer kao neamerički državljanin koji nije vakcinisan protiv korona virusa nije mogao da uđe na teritoriju SAD, ali će srećom moći da igra u Sinsinatiju i US openu koji su zakazani za avgust.

Novak Đoković je tražio izuzeće kako bi mogao da učestvuje na Indijan Velsu i Majamiju, međutim to mu nije odobreno. Prihvatio je tu odluku i nije pravio problem vlastima, iako je zbog toga ostao bez šanse da odbrani prvo mjesto na ATP listi. Praktično, sve je u rukama Karlosa Alkaraza koji ga je osvajanjem Indijan Velsa preskočio na vrhu liste, a da bi to sačuvao, neophodno je da dođe do titule i u Majamiju.

S obzirom da je Novak Đoković proveo rekordan broj nedjelja na vrhu ATP liste (380), ne potresa se previše oko toga i svakako mu je cilj da osvoji US open i dođe do još jednog grend slem pehara. Sada, kada nema više zabrane, biće mu otvorena vrata za veliki turnir koji se igra od 28. avgusta do 10. septembra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA