Moćna kombinacija koja jača pluća: Prodisaćete uz pomoć nje

Origano je začin koji daje hrani specifičan ukus, naročito ako uživate u italijanskoj kuhinji. Pored jedinstvene arome, origano odlikuju i brojna lekovita dejstva, a poznato je da ima blagotvoran uticaj na zdravlje respiratornog sistema.

Moćna kombinacija koja jača pluća: Prodisaćete uz pomoć nje
FOTO: Depositphotos

Sam Hipokrat je origano koristio kao antiseptik, a prisustvo rozmarinske kiseline i timola u origanu, čini da ovaj začin bude sjajan pokretač imuniteta. Ima antibakterijsko dejstvo, prirodni je diuretik, poboljšava zdravlje srca i detoksikuje organizam. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Origano se često koristi za ublažavanje kašlja i respiratornih tegoba kod astme i bronhitisa, ali je sjajan i za prevenciju i očuvanje zdravlja pluća i respiratornog sistema.

Prirodni lek sa origanom i medom možete lako sami napraviti, pa uzimajte svakog jutra po kašiku.

Recept za prirodni lek od origana i meda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Teglu od litar napunite dopola svežim listovima origana (napunite 1/4 tegle ako koristite sušeni origano), a drugu polovinu ispunite livadskim medom. Dobro promešajte da se sjedini, tako da nestanu svi mehurići.

Dobro zatvorite teglu i stavite je da stoji 30 dana kod prozora, odnosno na svetlom mestu sa puno sunčevih zraka. Nakon 15 dana okrenite teglu naopako kako bi se ponovo sve sjedinilo.

Držite lek zatvoren i uzimajte svakog jutra po kašiku.

Upamtite, pored svih prirodnih lekova i melema, najvažnije je da ne guglate o bolestima. Svaku promenu ili zdravstveni problem prijavite vašem lekaru i konsultujte se sa njim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA