Dodik najavio sastanke lidera koalicije na nivou BiH svakog mjeseca

  • BiH
  • 30. Mar 2023.

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će u narednih sedam dana eksperti stranaka koje su u vlasti na nivou BiH organizovati sastanak na kome će se dogovoriti o deblokadi svih sredstava.

Dodik najavio sastanke lidera koalicije na nivou BiH svakog mjeseca

Cilj je da se sredstva ubace u funkcionisanje u privredni, finansijski i svaki drugi sistem. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Dogovorili smo da se svi razvojni projekti na prostioru cijele BiH stave u procedure na odlučivanje i da se shodno gotovosti tih projekata bude spremno za donošenje konkretnih odluka na projekte u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao i Brčko distriktu", istakao je Dodik nakon sastanka političkih partnera u vlasti na nivou BiH - SNSD-a, HDZ-a BiH, SDP-a BiH iNaroda i pravde (NiP).

Dodik je pojasnio da postoji totalna sporost u realizaciji odobrenih odluka, tako da ima značajan problem obima nerealizovanih sredstava koji se zadržavaju godinu, dvije, pa i više a nisu povučene za projekte koji se odobre.

Prema njegovim riječima dogovreno je i da svakog mjeseca u zadnjoj dekadi bude održan sastanak političkih partnera na nivou BiH, odnosno da domaćin bude svaki put neko od partnera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"To će sada biti strukture bošnjačkog naroda i oni će odrediti kada i gdje će biti u aprilu", rekao je Dodik, te dodao da to garantuje bolje razumijevanje, da ne bude pretpostavki.

On je naveo da srpska strana ne želi da pravi sukobe, te dodao da još postoji snažan početni entuzijazam koji se održava upravo kroz efekte realizacije svih pitanja.

"Želimo da vidimo što je prije moguće formiranje Vlade FBiH, čime bi imali popunjenu strukturu i to naravno predvođenu (liderom SDP-a Nerminom) Nikšićem, koja odražava i ovu strukturu, a to je uglavnom i popuna za svu strukturu na nivou BiH, sa nivoa entiteta", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu će se iznaći nove metode usaglašavanja različitih nivoa vlasti, da ne bude to samo potpisivanje, prepisivanje ili pogrešno razumijevanje.

On je ponovio da je zadovoljan usvajanjem budžeta na nivou BiH, jer je to pretpostavka rada svih orgna.

"LJudi koji rade u zajedničkim institucijama imaće priliku da osjete benefite, prvom isplatom plate, jer je predviđeno povećanje", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    13°C
  • 23:00

    11°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

87 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI