Bijeljina: Bez listi čekanja kod kardiologa

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako bi pregledali sve pacijente sa kardioloških listi čekanja.

Bijeljina: Bez listi čekanja kod kardiologa

U ovom humanom gestu proteklih dana učestvovalo je svih sedam kardiologa bijeljinske bolnice i od danas više nema pacijenata na listi čekanja, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije. Oko 500 pacijenata se mjesečno pregleda u kardiološkim ambulantama bijeljinske bolnice, rečeno je na pres konferenciji. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Po ugledu na naše kolege iz niške bolnice odlučili smo da učinimo humano djelo i zajedno sa našim menadžmentom donijeli odluku da vanredno pregledamo sve pacijente koji su bili na listama čekanja. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za naše sugrađane i ponovićemo to svaki put kada liste čekanja budu duže od mjesec dana“, rekao je dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane.

Prof.dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti Vračevi je rekao da je ponosan na kardiologe i pohvalio ovaj humani čin ocjenivši ga društveno odgovorni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Ponosan sam na naše kardiologe koji su donijeli odluku da rade duple smjene prethodnih dana kako u našoj bolnici ne bi bilo listi čekanja. U ovoj aktivnosti, bez finansijske nadoknade, učestvovali su svi kardiolozi, što pokazuje naše jedinstvo u namjeri da unapređujemo našu kardiologiju za dobrobit svih naših građana i mi ćemo znati to da cijenimo. To svakako obavezuje i nas iz menadžmenta da i dalje nabavljamo najsavremniju opremu i kontinuirano ulažemo u znanje“, rekao je Maksimović.

Prvi čovjek bijeljinske bolnice je naveo da angio sala već godinu dana radi duple smjene što je bio razlog da menažment sa kardiolozima pokrene postupak nabavke opreme za još jednu angio salu, što će biti realizovano, kako je naveo, u narednim mjesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA