Uskoro isporuka opreme za novu bolnicu

Direktor bijeljinske Opšte bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović rekao je Srni da se uskoro očekuje isporuka oprema za novu bolnicu, što predstavlja završne radove pred puštanja objekta u rad.

Uskoro isporuka opreme za novu bolnicu

On kaže da je nakon sastanka sa predstavnicima izvođača - austrijske firme "Vamed" potvrđeno da se radovi odvijaju planiranom dinamikom, ali da se još ne može tačno reći kada će bolnica početi da radi.

"Medicinska oprema je specifična, jer mora proći ateste i procedure. I nakon što oprema bude ugrađena potrebno je vrijeme da se pusti u pogon, kao i da osoblje prođe obuku. Zbog svaga ovog, ne možemo precizno odrediti datum kada će bolnica početi sa radom", objasnio je Maksimović.

On je istakao da su svi zaposleni u Bolici "Sveti Vračevi" spremni da odgovore izazovima u novoj bolnici.

"Želimo da se pripremimo na najbolji način i da onog momenta kada bolnica bude puštena u rad, to bude maksimalnog kapaciteta", kaže Maksimović.

Za projekat nove regionalne bolnice Vlada Republike Srpske uložila je 70 miliona KM, opština Bijeljina 13 miliona KM, a izgradnja je počela u decembru 2009. godine.

Bolnica će imati 256 kreveta, a pokrivaće područje sa od 180.000 do 200.000 stanovnika. Novi objekat ima 12.434 metra kvadratna prostora koji će sačinjavati stacionarni, funkcionalni i tehnički dio.

Stacionarni dio će imati osam odjeljenja sa po 28 kreveta. Na svakom odjeljenju nalaziće se po dva apartmana.

Funkcionalni dio obuhvata prizemlje, prvi, drugi i treći sprat. U prizemlju su urgentni blok i poliklinika sa 17 ambulanti.

Na prvom spratu su dijagnostika, služba za radiologiju sa magnetnom rezonancom, skenerom, te patologija i dnevna bolnica.

U Opštoj bolnici "Sveti Vračevi" zaposleno je 512 radnika, od kojih je 114 ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA