Smanjen broj saobraćajnih nesreća

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina u proteklih devet mjeseci evidentirano je 995 saobraćajnih nezgoda što je za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Smanjen broj saobraćajnih nesreća

U proteklih devet mjeseci evidentirano 386 stradalih u saobraćajnim nezgodama što je za 16 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Od ukupnog broja 16 je smrtno stradalo, 66 je zadobilo teže tjelesne povrede, a 304 lakše, navodi se u devetomjesečnom izvještaju CJB Bijeljina.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u 319 slučajeva je kontakt sa drugim vozilom, u 200 neprilagođena brzina, 170 nedržanje propisnog odstojanja, 113 alkohol, 65 nepoštovanje prvenstva prolaza i 60 mimoilaženja.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 34.450 prekršaja, te izdato 32.260 prekršajnih naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 2.313 vozača, od kojih zbog vožnje pod uticajem alkohola 1.970, zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom 308, zbog vožnje pod uticajem opijata jedan vozač i zbog drugih razloga 34.

U proteklih devet mjeseci provedene su 23 akcije iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, od kojih se pet odnosilo na kontrolu brzine kretanja vozila, osam na kontrolu alkohola u krvi i druge.

Kontrolim korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima u septembru, utvrđeno je da se veže oko 51 odsto vozača i 49,5 odsto suvozača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA