Inspektori tragaju za lažnim šamponom "kosili"

Zdravstveno–sanitarni inspektori grada Bijeljina započeli su kontrole da bi otkrili eventualno postojanje lažnog dječijeg šampona "kosili" koji se prije izvjesnog vremena pojavio na tržištu BiH, rekla je Srni inspektor Radmila Gardašević.

Inspektori tragaju za lažnim šamponom "kosili"

"Nakon što smo juče u popodnevnim časovima dobili zvanično obavještenje o ovom proizvodu i njegovom eventualnom prisustvu u prodavnicama u Bijeljini već smo započeli kontrolu i tokom dana imaćemo više informacija o ovoj akciji", rekla je Gardaševićeva Srni.

Ona je apelovala na građane da, ukoliko kupuju ovaj proizvod, obrate pažnju na logo proizvođača kojeg nema na deklaraciji na ovom lažnom proizvodu.

"Na prvi pogled to je isti proizvod, ali se razlikuje samo po tome.Prema informacijama kojima raspolažemo, lažni proizvod je zdravstveno opasan za upotrebu.

Sadržaj lažnog `kosilija` i te kako je različit od pravog proizvoda, brenda leskovačke `Nevene`", rekla je Gardaševićeva.

Na tržištu Makedonije, BiH i Srbije prije izvjesnog vremena pojavio se lažni "kosili" dječiji šampon, prena kojem je leskovačka Hemijska industrija "Nevena" prepoznatljiva više od pola vijeka. Leskovačka "Nevena" pokrenula je sudski spor za zaštitu brenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA