POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA Srbi tijelima branili ulazak u zgradu opštine, policija nasilno ušla

Više osoba povrijeđeno je u sukobu između pripadnika policije samoproglašenog Kosova, koja je bacila desetak suzavaca na mještane opštine Zvečan koji su tijelima nastojali da spriječe ulazak policije u zgradu opštine.

POVRIJEĐENO VIŠE OSOBA Srbi tijelima branili ulazak u zgradu opštine, policija nasilno ušla
FOTO: Srna

Policija samoproglašenog Kosova saopštila je da je ušla u zgradu opštine Zvečan i da je sa njenom patrolom u zgradu ušao novi nelegalno izabrani gradonačelnik Zvečana Ilir Peci. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz policije su potvrdili da je došlo do sukoba sa građanima i da je jedno službeno vozilo zapaljeno, a više mještana i policijaca je zadobilo uglavnom, kako tvrde, lakše povrede.

Situaciju sa udaljenosti prate pripadnici Kfora i Euleks policije.

Od podne je prekinuta nastava u svim školama na sjeveru Kosmeta, a obustavljena je nastava i na fakultetima prištinskog univerziteta sa izmještenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na sjeveru Kosmeta većina naselja je bez struje i mobilne telefonije.

U sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije – Zubinom potoku, Leposaviću, Zvečanu i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas su se oglasile sirene za uzbunu pošto su nelegalno izabrani gradonačelnici iz reda albanske zajednice u pratnji kosovske policije najavili ulazak u objekte u kojima su smještene opštinske administracije.

Predsjednik Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić izdao je danas naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    14°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI