Bijeljinska škola pobjednik republičkog takmičenja "Ћирилице, чедо моје"

Na republičkom takmičenju za osnovce iz grupe nacionalnih predmeta pod nazivom "Ćirilice, čedo moje", koje je danas održano u Bijeljini, prvo mjesto osvojila je bijeljinska škola "Knez Ivo od Semberije".

Bijeljinska škola pobjednik republičkog takmičenja "Ћирилице, чедо моје"

Među osam ekipa iz sedam regija drugo mjesto pripalo je školi "Sveti Sava" Gacko, a treće dijele škole "Veselin Masleša" Foča, "Ivo Andrić" Đulići u opštini Teslić i "Vuk Karadžić" Bratunac. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Slaviša Mikić, predsjednik Gradskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" Bijeljina koje je organizator takmičenja, rekao je novinarima da je ovo kruna četvoromjesečnog projekta čiji je cilj podizanje svijesti o značaju ćirilice za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, naročito među mladima.

"Ćirilica je temeljni simbol srpskog nacionalnog identiteta i borbom za opstanak ćirilice borimo se za opstanak našeg naroda", istakao je Mikić.

Prema njegovim riječima, u novije vrijeme problem zanemarivanja identitetske kulture nije toliko u moći stranog faktora, koliko u neodgovornosti, lakomislenosti i odsustvu znanja Srba koji olako prihvataju tuđe, a odriču se svoga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Pišimo ćirilicom, njegujmo srpski jezik, čuvajmo našu istoriju i vjeronauku, njegujmo srpsku muziku", pozvao je Mikić sa svečane akademije koja je održana u Eparhijskom kulturnom centru.

Projekat su podržali Republički pedagoški zavod i Grad Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI