Policija spriječila hakere da od dobojske firme ukradu skoro 150.000 KM

Brzom reakcijom policije spriječena je kompjuterska prevara dobojske firme i presretnuta i spriječena neovlaštena transakcija 146.733 KM koju su prevaranti "hakeri" pokušali da preusmjere na svoj račun u banci Londonu, potvrđeno je "Glasu Srpske"

Policija spriječila hakere da od dobojske firme ukradu skoro 150.000 KM

Iz Policijske uprave Doboj, saopšteno je da im je ovaj slučaj prijavljen 25. maja te da je brzom reakcijom spriječen transfer novca. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Prijavljeno je da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu jednog privrednog društva iz Doboja. Kako je navedeno u prijavi presretnuta je imejl korespondencija između privrednog društva iz Doboja i privrednog društva iz Slovenije. Brzom reakcijom policijski službenici su zaustavili transakciju i time spriječili da navedeno privredno društvo iz Doboja bude oštećeno za iznos od 146.733,13 KM-navodi se u saopštenju policije.

Dodaje se da je provjerama utvrđeno da je prilikom komunikacije između navedenih privrednih društava neko presreo imejl i izmijenio broj žiro računa i broj svift koda. Kako nam je pojašnjeno tako je iznos od 146.733 KM bio prebačen na privatni račun otvorenog kod jedne banke u Londonu.

Brzom reakcijom policije spriječena je realizacija transakcije, odnosno da prebačeni novac bude isplaćen sa računa na koji je neovlašteno legao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Nakon toga je  sav uplaćeni iznos vraćen na račun privrednog društva iz Doboja. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela kompjuterska prevara u pokušaju – rekli su nam u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA