Obilne padavine na Majevici prouzrokovale poplave, odrone i klizišta

Obilne padavine na području Majevice, u opštini Lopare, prouzrokovale su poplave, odrone i klizišta, bujični potoci su u Brusnici, Bobetinom Brdu, Koraju, Mrtvici i drugim selima i zaseocima poplavili i oštetili poljoprivredne usjeve, pomoćne stambene objekte, puteve, a u prekidu je i vodosnabdijevanje u Loparama, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Obilne padavine na Majevici prouzrokovale poplave, odrone i klizišta

U Brusnici je najteže bilo u zaseoku Lujići, gdje je oštećen lokalni put, a kritično je bilo u domaćinstvu Cvjetka Lujića gdje je voda ušla u podrum i dio prizemlja. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASALujića je naveo da su poplavljeni usjevi i u plasteniku i na otvorenom, da su u garaži poplavljene mašine, aparati za domaćinstvo i namještaj.

U mjesnoj zajednici Koraj došlo je do pojave klizišta, uništeni su voćnjaci, poljoprivredni usjevi i oštećeni putevi.Ekipe civilne zaštite i vodovoda su na terenu s ciljem utvrđivanja štete i saniranja posljedica elementarne nepogode, saopšteno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Lopare. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA