U opadanju vodostaji u Semberiji

Vodostaji bujičnih vodotokova Janje, Gnjice, Lukavca i Modrana i dalje su u opadanju i u svojim koritima, a pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite danas su obilazili mjesne zajednice na području Bijeljine i po pozivima mještana kojima je bila potrebna pomoć dopremali pumpe za ispumpavanje vode.

U opadanju vodostaji u Semberiji

Vodostaj Save na području Semberije je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i na mjernoj stanici Jamena u 12.00 časova iznosio je 932 centimetra.

Vodostaj Drine u 12.00 časova na mjernoj stanici Radalj iznosio je 233 centimentra i u stagnaciji je od posljednjeg izvještaja, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U saopštenju je navedeno da se redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi kada vodostaj na stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Odjeljenje za poslove mjesnih zajednica obišlo je sve mjesne zajednice na području Bijeljine i tom prilikom je utvrđeno da su u većoj mjeri oštećeni lokalni i nekategorisani putevi i sačinjen je spisak oštećene putne mreže, te proslijeđen Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Bijeljina, kako bi bila sanirana šteta uzrokovana bujičnim poplavama.

Ekipe Civilne zaštite pratiće stanje na terenu i povremeno obilaziti potencijalno ugrožena područja ukoliko bude novih padavina.  TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA