Za vikend nestabilno uz kišu i pljuskove

U Republici Srpskoj će za vikend biti promjenljivo i nestabilno vrijeme, često sa kišom i pljuskovima, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za vikend nestabilno uz kišu i pljuskove
FOTO: Depositphotos

Sutra ujutru i prije podne biće sunčano uz umjerenu oblačnost i toplije. Sredinom dana na istoku će doći do razvoja oblaka koji će povremeno donijeti kišu i pljuskove sa grmljavinom. Pljuskovi će se širiti ka zapadu, a na jugu i sjeveru će biti sunčanije. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kasnije poslije podne i uveče pljuskovi će jačati i premještaće se ka sjeveru i sjeveroistoku, gdje će ponegdje biti i lokalnih nepogoda. Na jugu će biti pretežno sunčano tokom većeg dijela dana.

Minimalna temperatura vazduha sutra će biti od 12 do 18, u višim predjelima od osam, a maksimalna od 24 do 30, u višim predjelima od 19 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 10. juna, ujutru će biti umjereno oblačno, na sjeveru ponegdje sa kišom, a u ostalim predjelima suvo. Tokom prijepodneva očekuje se razvedravanje uz sunčane periode, a od sredine dana i poslije podne ponovo nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom. Na jugu će biti sunčanije uz rjeđu pojavu pljuskova.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Minimalna temperatura vazduha od 12 do 19, u višim predjelima od osam, a maksimalna od 23 do 28, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 11. juna, biće nestabilno, promjenljivo i malo svježije vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom i kraće sunčane periode. Ponegdje će biti uslova za lokalne nepogode. Na jugu se očekuje više sunčanog vremena, povremeno sa pljuskovima.

Minimalna temperatura vazduha od 13 do 18, u višim predjelima od devet, a maksimalna od 21 do 25, na jugu do 29, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak će biti oblačno i malo svježije vrijeme uz slabu kišu u prvom dijelu dana. Od sredine dana i tokom popodneva biće suvo uz postepeno razvedravanje. Na jugu će ostati sunčano i toplije.

Minimalna temperatura vazduha od osam do 16, na jugu do 19, a maksimalna od 20 do 25, na jugu do 28 stepeni, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA