Bijeljina: Nevrijeme oštetilo putnu infrastrukturu u Banjici (FOTO)

Jako nevrijeme pogodilo je sinoć oko 20.00 časova Semberiju, a najteže posljedice ostavilo je u mjesnoj zajednci Banjica, gdje se izlila rječica Tavna i drugi bujični vodotoci, poplavivši nekoliko stambenih i pomoćnih objekata, ambulantu porodične medicine, prostorije mjesne zajednice, kao i poljoprivredno zemljište.

Bijeljina: Nevrijeme oštetilo putnu infrastrukturu u Banjici (FOTO)

Bujica je oštetila i putnu infrastrukturu, uključujući mostove, a na puteve i u domaćinstva nanijela velike količine kamena. U nevremenu je oštećena i elektro-infrastruktura.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Mašine za raščišćavanje su, po nalogu gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, od jutros na terenu i uklanjaju nanose sa lokalnih puteva.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na teren su još u toku noći izašli i pripadnici gradskog Odsjeka civilne zaštite, a u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice Banjica, na ovo područje biće upućena Komisija za procjenu šteta na objektima i poljoprivrednom zemljištu, odnosno, stručna lica iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Gradske uprave radi utvrđivanja i saniranja oštećenja na putnoj komunikaciji.

Gradsko Odjeljenje za poljoprivredu će formirati Komisiju za procjenu štete na poljoprivrednim usjevima, koja će utvrditi štetu u gazdinstvima u dijelovima Semberije pogođenim nevremenom prethodnih dana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA