Ukinuta oslobađajuća presuda za ubistvo navijača Partizana u Bijeljini

Vrhovni sud RS ukinuo je oslobađajuću presudu M.Z. (26) i P.B. (26) koji su bili optuženi za ubistvo navijača Partizana Aleksandra Pantića, 2018. godine u Bijeljini.

Ukinuta oslobađajuća presuda za ubistvo navijača Partizana u Bijeljini

"Uvažavanjem žalbe okružnog javnog tužioca u Bijeljini, ukida se presuda Okružnog suda u Bijeljini od 20. maja 2020. godine i predmet vraća tom sudu na ponovno suđenje", potvrdila je za Mondo sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Aleksandar Pantić je ubijen 15. septembra 2018. godine, tokom sukoba navijača fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan. Zarić je bio optužen da je prvo pesnicom udario Pantića koji pada na tlo. M.Z. i P.B. se stavljalo na teret da su Pantića nastavili tući drvenim motkama. Od zadobijenih povreda, mladić je preminuo na putu za Klinički centar Srbije.

U maju 2020. godine Okružni sud u Bijeljini donio je prvostepenu presudu i dvojicu optuženih oslobodio optužbi, na šta je tužilaštvo uložilo žalbu tražeći da se ova upresuda ukine i predmet vrati na novo suđenje, dok je odbrana u odgovoru na žalbu smatrala da Vrhovni sud treba da potvrdi oslobađajuću presudu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA