NAGRAĐENI NAJBOLJI Dan učeničkih postignuća Osnovne škole "Vuk Karadžić" Zabrđe FOTO

Osnovna škola ,,Vuk Karadžić“ iz Zabrđa danas je proslavila Dan učeničkih postignuća u Centru za kulturu ,,Filip Višnjić“ u Ugljeviku.

NAGRAĐENI NAJBOLJI Dan učeničkih postignuća Osnovne škole "Vuk Karadžić" Zabrđe FOTO

Prigodan kulturno-umjetnički program pripremili su učenici razredne i predmetne nastave sa nastavnicom srpskog jezika Jelenom Nešković, nastavnicom muzičke kulture LJiljanom Čobić Ćato, nastavnicom ruskog jezika Katarinom Radovanović, te učiteljicama Tatjanom Gavrić i Radom Rikić.

Svečanost su otvorili članovi horske sekcije izvođenjem himne ,,Moja republika“, a nakon njih nastupili su članovi recitatorske i dramske sekcije, te folklorni ansambl.

Prisutne goste pozdravila je direktorica škole Nada Naćić koja je istakla uspjehe učenika na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

Direktorica se osvrnula i na nagradu ,,Orden NJegoša III reda“ koja je školi uručena 9. januara i na koju je posebno ponosna.

“Priznanje i orden su nešto na šta možemo da budemo ponosni kao kolektiv, ali je prije svega podstrek da nastavimo sa kvalitetnim radom i u budućnosti. Naši đaci su jako talentovani i vrijedni, što su pokazali i ove godine, u kojoj su ostvarili zapažene rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkom takmičenjima”, rekla je direktorica Naćić.

Najboljima na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima uručene su zahvalnice, priznanja i nagrade. Za postignute rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima učenici su nagrađeni i novčanim nagradama od strane opštine Ugljevik.

Prisutnima se obratio i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je čestitao učenicima, nastavnicima i upravi škole na postignutim rezultatima u prethodnoj godini.

"Želim vas sve najsrdačnije da pozdravim u ime Opštine Ugljevik i u svoje lično ime čestitam vama direktorice na svim ovim uspjesima koje ste postigli i koje postižete u vašem radu. Želim da vam čestitam i na ovako visokom priznanju koji ste dobili od predsjednika Republike", rekao je na početku svog obraćanja načelnik opštine Ugljevik.

Perić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa školom iz Zabrđa i obećao nastavak ulaganje u obrazovanje i škole sa područja Ugljevika.

"Lokalna zajednica će i u budućem periodu stajati, kako iza drugih škola tako i iza škole 'Vuk Karadžić'. Mi smo u našem programu kapitalnih ulaganja predvidjeli značajna sredstva za materijalno opremanje škola i druge aktivnosti. Važno je kako obrazujemo i kako vaspitavamo našu djecu, jer od toga ne zavisi samo naša sadašnjost nego i naša budućnost", istakao je Perić.

Diplomu ,,Vuk Karadžić“ ove godine ponijela je učenica Anđela Krstić.

Diplomu je uručila direktorica škole Nada Naćić, novčanu nagradu načelnik opštine Ugljevnik, mobilni telefon poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Milutin Tasovac.

"Za nas u RiTe `Ugljevik` ulaganje u mlade i uspješne je ulaganje u sigurnu budućnosti zato ćemo, kao i do sada, nastaviti da podržavamo obrazovanje", rekao je Tasovac.

Ovogodišnje priznanje Učenik generacije pripalo je učenici LJubici Đokić.

Učenica je dobila brojna priznanja, kao i nagrade uručene od strane direktora škole, načelnika opštine, poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predstavnika Gajić-Proma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 23:00

    13°C
  • 02:00

    11°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

97 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI