Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Morales: Obami treba oduzeti Nobelovu nagradu

Predsednik Bolivije Evo Morales izjavio je da američkom predsedniku Baraku Obami treba oduzeti Nobelovu nagradu za mir zbog njegove odluke o započinjanju vojne akcije u Libiji.

REGION I SVIJET
Morales je rekao da je Obama tom odlukom pokazao da ne zaslužuje ovu nagradu, preneo je AFP."Pre dve godine predsednik Barak Obama dobio je Nobelovu nagradu za mir, ali da li on sada brani mir u svetu ili umesto toga potpaljuje nasilje?", upitao je bolivijski predsednik."Kako je moguće da Nobelova nagrada za mir bude data nekome ko je započeo invaziju, bombardovanje? To je nasilje, napad, agresija", rekao je Morales.Obama je primio Nobelovu nagradu za mir u decembru 2009. godine, nakon manje od godinu dana provedenih na predsedničkoj funkciji.Novac od Nobelove nagrade, 1.4 miliona dolara, Obama je podelio na 10 dobrotvornih društava, uključujući ona koja su radila na oporavku Haitija i podršci porodicama vojnih lica.