Putovanja koja se pamte - doživite čari mediteranske jeseni u Barseloni.

Katalonska lepotica – Barselona je dragulj Španije i privlačna je za posetu tokom čitave godine. Ima bogatu istoriju, jedinstvenu kulturu, arhitekturu i prirodne lepote pa svako može da pronađe nešto interesantno i da uživa u kraćoj ili dužoj poseti.

Putovanja koja se pamte - doživite čari mediteranske jeseni u Barseloni.
FOTO: Pixels.com

Nalazi se na obali mediteranskog mora, ali vam predlažemo da je upoznate baš sada kada je sezona prošla, a topla klima obezbeđuje toplo vreme i uživanje u jesenjim lepotama. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prođite ulicama grada i lično iskusite sve čari ovog dela sveta. Ovo je idealna destinacija i savršen izbor za svaki tip odmora.

Šta morate posetiti ako dođete u ovaj španski grad?

Antonio Gaudi je stvorio neke od remek dela koje su ostavile upečatljivi utisak na ceo grad, a Sagrada Familija je svakako jedna od najpoznatijih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ova bazilika se gradi od 1882.godine i preživela je Španski građanski rat i očekuje se da će se graditi barem do 2030.godine.

Park Guelj je još jedan dragulj arhitekte Gaudija. Centralni deo je velika terasa za panoramski pogled, a ceo je spoj prirodnih i arhitektonskih elemenata. Toliko je poseban da se nalazi na UNESCO listi svetske baštine.

Iskoristite toplo vreme za šetnju ulicama La Rambla koji ima i trg posvećen Kolumbu. Morate posetiti i pijacu La Bokerija, ali i Gotsku četvrt koja sve oduševi.

Odvojite vreme da uživate u večernjem performansu svetla, vode i muzike Magične fontane, posetite olimpijski stadion na brdu Monžuik i obilazak nemojte završiti, a da ne uživate na plaži.

Barselona avionom – za najlepši odmor i uživanje u putu

Bilo da odlučite da putujete na kraće putovanje ili imate mogućnosti da putujete na duži period Barselona avionom je udaljena svega 2 časa i 30ak minuta.

Iskoristite ovaj najbolji način za putovanje jer se štedi vreme i vi odmorni stižete na odredište, sve u jednom danu, kao da je ovaj evropski grad nije udaljen preko 2000km.

Mogućnost leta iz Beograda donosi uštedu od nekoliko dana koje bi proveli u putu pa umesto toga iskoristite vreme za duži odmor jer je Barselona avionom izuzetno blizu, a toliko toga treba videti i doživeti brojne stvari.

Da li je putovanje u Barselonu skupo?

Iako se leti avionom, iako je reč o jednom od najposećenijih gradova Evrope, putovanje ne mora da košta puno ako se pažljivo planira svaki detalj.

Karte za let do Barselone su jeftinije ako se rezervišu ranije pa je to prvi način za veću uštedu novca.

Birajte hotele koji imaju promo pakete i popuste tokom ove jeseni i za kraj, odvojite sumu novca koju nameravate da potrošite kao turista pa troškovi neće biti neprijatno iznenađenje.

Let do Barselone je samo jedna od mnogobrojnih destinacija koja može u narednom periodu biti vaš izbor.

Svaka od njih ima neke osobenosti i razloge da joj se rado vratite kada god ste u mogućnosti. Putovanja mogu biti češća, tokom cele godine i dopašće vam se i više nego da putujete samo jednom, a na 10 dana i više.

Isplanirajte ih na vreme, odredite budžet i rezervišite kartu – cela Evropa vam je na dlanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA