Kolja i “Grobovlasnici” izdali novi album “Sreća i druge brige”: Bluz radosne tuge

antautor Nikola Pejaković Kolja i njegov bend “Grobovlasnici” objavili su u izdanju promoterske kuće “Long plej” novi album “Sreća i druge brige” u subotu, 16. septembra, na Koljin 57. rođendan.

Kolja i “Grobovlasnici” izdali novi album “Sreća i druge brige”: Bluz radosne tuge
FOTO: Glas Srpske

Poznati muzičar, glumac, scenarista i režiser svoj peti album najavio je u junu singlom “Sve će biti dobro, ljubičice” koji je izuzetno dobro prošao te je i dalje na vrhu mnogih top-lista u Srbiji i regionu. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ne mogu da vjerujem da smo uspjeli napraviti pet albuma. Poslije četvrtog, gdje su nekako dominirale pjesme sa Zmajevim stihovima, na petom se vraćam sam sebi. Kopam tamo gdje sam i inače kopao, ali idem izgleda dublje. Emotivan i eksplozivan album, bar po mene i moje nerve. Prvo slušanje me je “razvalilo”. Nadam se da će publika pronaći dio svojih radosti i briga u tim novim pjesmama - rekao je Kolja.

Novi album stiže pet godina nakon prethodnika “4 prsta”, producent je ponovo Vojo Aralica i na njemu se nalazi ukupno 14 numera sa melanholičnom lucidnim naslovima i tekstovima koje samo Kolja može napisati, dok se muzika tradicionalno kreće kroz vode rok, bluz i džez zvuka u specifičnom štihu “Grobovlasnika”.

- Moj brat i producent Voja Aralica je opet dao ključni doprinos, bez njega ove muzike ne bi bilo. Mnogo divnih ljudi i muzičara je, osim mene i Voje, sviralo i pjevalo na ovoj ploči poput Ivana Aleksijevića, Nemanje Banovića, Sebastijana Kerekeša, Sanje Bogosavljević, Jelene Đurić i drugih, hvala im od srca. Kad sam ga konačno čuo kompletnog počeo sam da se gubim negdje na drugoj pjesmi i nisam mogao emotivno da se saberem do kraja. Vrlo je nemiran i težak period iza nas svih i sva ta tuga se nabila u ove pjesme. Čovjek mora i treba da bude radostan, ali radosna tuga je maksimum koji normalan čovjek danas može da ponudi - rekao je Kolja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prije svega poznat i priznat kao scenarista, reditelj i glumac Kolja je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom “Mama, nemoj plakati” (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sljedećim “Kolja” (2009), trećim, iskupljujuće ljubavnim albumom “Grobovlasnici” (2013) i odlično prihvaćenim “4 prsta” (2018), sa koga su se izdvojile “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet”, “Svaku noć je isti mrak” i “Život je san”. Veliku popularnost zadobila je i numera “Meksikanac”, koja je kao singl objavljena 2020. godine, a posljednju provjeru pred izlazak Kolja i bend su imali krajem avgusta spektakularnim koncertom u Banjaluci.

Promocija

Novo izdanje biće uživo promovisano na već tradicionalnom koncertu 20. decembra (20.30) u beogradskoj MTS dvorani.

- Veliki, značajan koncert u bivšem Domu sindikata, odakle smo i krenuli. Nadamo se da će ovi koncerti, na drugi dan Svetog Nikole, postati tradicionalni i da ćemo svake godine svirati na taj dan i na tom mjestu - priželjkuje Kolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA