Mask ismijavao Zelenskog na društvenim mrežama, Ukrajinci odgovorili (FOTO)

Američki milijarder Ilon Mask ponovno je razbjesnio društvene mreže napadom na Ukrajinu. Mask je pokušao da ismije apele Volodimira Zelenskog za pomoć Ukrajini.

Mask ismijavao Zelenskog na društvenim mrežama, Ukrajinci odgovorili (FOTO)
FOTO: X / @elonmusk

Tvorac Tesle, na svojoj je društvenoj mreži Tviter (X) objavio meme u kojem je predsjednika Volodimira Zelenskog prikazao kao prosjaka koji neprestano traži pomoć od Sjedinjenih Američkih Država. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Reakcija na Maskovu objavu nije se dugo čekala. U komentarima ne samo da su ga podsjetili da Zelenski traži pomoć kako njegovi ljudi ne bi bili silovani i ubijani već i da sam Mask dobija ogromne subvencije od države.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Žestok odgovor je napisala zvanična stranica ukrajinskog parlamenta koja je iskoristila isti “meme” kao i Mask, ali uz natpis “kada je prošlo pet minuta, a nisi širio rusku propagandu”. Ovaj tvit je nedugo nakon objave izbrisan.

Jedan od komentara je prikazao Maska u ruskoj generalskoj uniformi, a drugi su podsjetili na ranije Maskove tvitove gdje je pitao gdje se vidi ruska propaganda, piše Klix.

U jednom od odgovora Mask je prikazan kao pas kojeg Putin skupa sa Trampom drži na vezici.

Mask je ranije u nekoliko navrata davao kontroverzne stavove o pripadnosti Krima, širio propagandu sličnu ruskoj, a Ukrajinci su ga optužili i da je odbio da dopusti korištenje Starlink sistema za napad na ruske brodove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA