Zajam od 1.800 KM za najbolji biznis plan

Organizacija žena "Lara" iz Bijeljine organizovala je danas obuku za žene iz ruralnih sredina o izradi biznis planova, poslije koje će polaznice moći da apliciraju za socijalni zajam ove organizacije u iznosu od 1.800 KM.

Zajam od 1.800 KM za najbolji biznis plan

Seminar o samozapošljavanju organizovan je u okviru projekta "Jednake mogućnosti za žene i muškarce u politici" s ciljem ekonomskog jačanja i samozapošljavanja žena sa područja Bijeljine.

"Polaznice današnje obuke imaju mogućnost da apliciraju za socijalni zajam od 1.800 KM, koji će dobiti žena sa najboljim biznis planom", rekla je koordinatorka projekta Maja Stanković.

Stankovićeva je dodala da će žene predati biznis plan do 7. decembra, te da će zatim nezavisna komisija procijeniti čiji plan je najbolji.

Ona je rekla da je na današnjem seminaru učestvovalo više od 20 žena iz bijeljinskih ruralnih sredina - Velike Obarske, Amajlija, Janje, Novog Naselja i Koraja.

Prema njenim riječima, većina polaznica se već bavi samostalnim zanimanjima, najčešće iz oblasti poljoprivrede.

"Sve žene koje su na seminaru već se bave nekim oblikom sopstvenog biznisa, uglavnom poljoprivredom, plasteničkom proizvodnjom ili cvjećarstvom, ali ima i onih koje prodaju polovnu garderobu, bave se nadogradnjom noktiju i slično", rekla je Stankovićeva.

Projekat "Jednake mogućnosti za žene i muškarce u politici" realizuje Organizacija žena "Lara" u saradnji sa Fondacijom TPO iz Sarajeva, a podržala ga je Ambasada SAD u BiH.

Seminar "Izrada biznis planova" održan je u hotelu "Drina" u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA