Slobodanu Pavloviću Orden viteza Nikole Tesle

Srpska kraljevska asocijacija akademika, inovatora i naučnika /SKAIN/ dodijelila je Slobodanu Pavloviću, osnivaču Slobomir P Univerziteta, počasni Orden viteza Nikole Tesle za doprinos razvoju nauke.

Slobodanu Pavloviću Orden viteza Nikole Tesle

Orden je uručen na svečanoj akademiji SKAIN-a i 117. tribini "Teslianum" u Slobomir P Univerzitetu, povodom završenih i uspješno realizovanih poslova u 2012. godini.

Predsjednik SKAIN-a akademik Ljubinko Ilić rekao je da je odluka o dodjeli ove nagrade Pavloviću donesena prije tri mjeseca, te da je riječ o velikoj nagradi koju je osnivač Slobomir P Univerziteta zaslužio.

"Ovaj orden SKAIN dodeljuje biranim ljudima, ljudima koji imaju velike zasluge", rekao je Ilić. podsjetivši da je ovo visoko priznanje prethodno dodijeljeno i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Nakon što je primio Orden viteza, osnivač Slobomir P Univerziteta, Slobodan Pavlović je rekao da će svojim radom i budućim zalaganjem nastojati da opravda ovo visoko priznanje.

Nakon svečanosti dodjele Ordena, učesnici Akademije, zajedno sa predstavnicima inovatora Republike Srpske, održali su radni sastanak povodom izgradnje Teslinog tornja u Slobomiru.

SKAIN predstavlja jedinstveni demokratski pokret stvaralaca naučno-tehnoloških, inovativnih, bio-medicinskih, duhovnih, umjetničkih i ekoloških dostignuća, koji je prvobitno osnovan 1886. godine, a ponovo je pokrenut 2011. godine.

Ciljevi organizacije su udruživanje u okviru tehničkih, inovativnih, biomedicinskih, duhovnih i umetničkih oblasti, te razvoj i unapređenje struke, primjena tehničko-tehnoloških, stručno-naučnih znanja i standarda u nauci, obrazovanju, umjetnosti, duhovnosti, privredi i oblastima zaštite životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA