Pogledajte kako izgledaju najveći miš i tastatura na svijetu (VIDEO)

Poznata kompanija za proizvodnju gejming periferija kreirala je zanimljiv koncept tastature i miša, koji je u potpunosti funkcionalan.

Pogledajte kako izgledaju najveći miš i tastatura na svijetu (VIDEO)
FOTO: Screenshot

Alienware je odlučio da dvije svoje periferije, Alienware AW420K mehaničku tastaturu i AW720M gejming miš, kreira u verzijama koje su 14 puta veće od originalnih. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na ovaj način je nastala najveća svjetska mehanička tastatura, koja je duga više od pet metara i ima spacebar veličine čovjeka.

Prema navodima, za space taster je bilo potrebno tri dana da se 3D odštampa, a svaki mehanički taster je morao da se ručno kreira i prilagodi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Alienware se udružio sa timom Team Liquid na ovom projektu, a omogućio im je i da odigraju partiju DOTA pomoću ove preuveličane opreme.

Bilo je potrebno da cijeli tim priskoči kako bi mogao da se kontroliše jedan lik.

Miš je takođe u potpunosti funkcionalan, sa velikim mehaničkim svičevima i skrol točkićem. Mada se ističe da je potreban veli napor kako bi se skrol pokretao.

Alienware AW420K mehanička tastatura koristi isprobane i poznate Cherry MX svičeve, ali u 14:1 odnosu, a od materijala za njohovo kreiranje korišćeni su PVC, guma i metal. I sve to je urađeno za svih 84 tastera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA