Ukupno slučajeva
555 (+5)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Sve spremno za dolazak Putina

U prestonici je sve spremno za dolazak premijera Ruske Federacije Vladimira Putina. Gužve u saobraćaju rano jutros nije bilo, dok se u svim delovima grada moglo primetiti značajno prisustvo pripadnika MUP, kao i povećani broj službi Parking servisa koje odnose nepropisno parkirane automobile.

REGION I SVIJET

09:18 Putin se sastaje sa Tadićem, Cvetkovićem i Slavicom Đukić-Dejanović

Premijer Rusije Vladimir Putin će tokom posete Beogradu razgovarati sa srpskim državnim vrhom - predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović. Tokom Putinove posete koja će trajati nekoliko časova biće potpisan i niz međudržavnih sporazuma među kojima su sporazumi o naučnotehničkoj i o saradnji u oblasti turizma. Sastanci sa predsednikom Srbije, premijerom i članovim srpske Vlade biće održani u Palati Srbija na Novom Beogradu, ispred koje će za Putina u 11.20 časova biti organizovan svečani doček. Ruski premijer će se najprije sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, a zatim će učestvovati na plenarnom sastanku srpske i ruske delegacije, kojim će predsedavati predsednik Srbije.

08:37 Plan posete

11.20 Palata Srbije - svečani doček
11.30 Palata Srbije susret Putin-Tadić
12.15 Palata Srbije - plenarni sastanak
13.00 Palata Srbije sastanak Putin-Cvetković
13.45 Palata Srbije - potpisivanje sporazuma
14.00 Izjave za medije
14.45 Narodna skupština - sastanak sa Đukić Dejanović
15.30 Predsedništvo Srbije - svečani ručak
18.00 Stadion Marakana - utakmica C.Zvezda/Zenit\

08:33 Maksimalne mere bezbednosti na "Marakani"

Dolazak premijera Rusije Vladimira Putina na prijateljsku utakmicu između mladih timova Crvene zvezde i Zenita, koja će se odigrati danas od 18 časova, pratiće izuzetno visoke mere bezbednosti, potvrdio je portparol "crveno-belih" M rko Nikolovski. "Dolazi nam izuzetno drag gost, čovek koji se nalazi u vrhu svetske hijerarhije važnih ličnosti i zato će mere bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou. Gospodin Putin biće smešten u jednoj od dve centralne lože, a utakmicu će posmatrati onoliko koliko mu obaveze budu dozvolile", rekao je Nikolovski. Ulaz na stadion Crvene zvezde biće besplatan, kapije se otvaraju od 14. časova, a zbog velikog interesovanja biće otvorena i južna tribina, što znači da bi na stadionu trebalo da bude između 20.000 i 30.000 navijača. "Očekujemo spektakl sa puno osmeha, aplauza i međusobnog uvažavanja jer nam u goste dolazi čovek koji je omiljen u našem narodu", istakao je Nikolovski.

07:59 Putin će se beogradskim ulicama voziti "zilom - 41052"

Putin će u Srbiju doputovati avionom "iljušin 96" dugačkim 55 metara i vrednim oko 300 miliona dolara, koji je opremljen za sve vrste državničkih poslova. Odmah će dobiti pratnju ratnih aviona Vojske Srbije, što će biti učinjeno i prilikom povratka visokog gosta. Nekoliko časova posle sletanja i pre poletanja ruskog premijera sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" vazdušni prostor Srbije biće zatvoren. Putin će se beogradskim ulicama voziti "zilom - 41052", koji, prema nekim ocenama, nadmašuje takozvanu "zver" Baraka Obame. To su oklopna, ručno izrađena kola sa neprobojnim staklima. Dostižu brzinu 195 km na čas i mogu da izdrže i manji nuklearni udar. Očekuje se da će bezbednosni prsten koji će čuvati Putina brojati oko 5.000 ljudi, ne samo redovne, već i specijalne policije, Žandarmerije, Bezbednosno informativne agencije /BIA/, Vojno bezbednosne agencije /VBA/ i Vojno - obaveštajne agencije /VOA/, kao i specijalaca Vojske Srbije.

07:41 Nema gužvi, pojačano prisustvo policije

Na ulicama prestonice jutros nema većih zastoja i gužvi, zabeležen je manji broj putničkih vozila, dok je zbog posete ruskog premijera Vladimira Putina pojačano prisustvo pripadnika policije, rečeno je Tanjugu u "Žutom taksiju". Prema rečima Vlade Ivetića iz tog taksija, pojačan je saobraćaj na mostu "Gazela", a taksi stanice u centru grada danas će biti zatvorene. Dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Radovan Stojadinović rekao je Tanjugu da će vozila javnog prevoza danas voziti uobičajenim trasama, osim u vreme privremene izmene, kada će neke linije biti kraće zaustavljene ili preusmerene, a polasci pomereni na najbliže alternativne stanice. "Ne zna se kojim mostom će Putin preći, niti vreme kada će to biti", rekao je on dodajući da se očekuje da to bude posle 11 sati.