Prijem za predstavnike međunarodnih organizacija

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na današnjem prazničnom prijemu za predstavnike međunarodnih organizacija u gradu da je ova lokalna zajednica trajno opredijeljena za evropski put i razvoj.

Prijem za predstavnike međunarodnih organizacija

On je podsjetio da u Bijeljini živi više od 50.000 doseljenika, 16.500 povratnika, kao i najveća manjinska zajednica u BiH koju čini oko 2.000 Roma.

U ime gradske vlasti predsjednik lokalne skupštine Dragan Đurđević poželio je sretne predstojeće praznike predstavnicima OEBS-a i EUFOR-a koji su prisustvovali prijemu.

Šef terenske kancelarije OEBS-a u Bijeljini Reni Trajkova ocijenila je godinu na izmaku kao godinu uspješne saradnje sa lokalnom zajednicom.

Ona je podsjetila na projekte koje OEBS provodi u Bijeljini kao što su Akademija za građane, podsticanje volonterizma, podrška borbi protiv nasilja u porodici i promocija 17 nacionalnih manjina u BiH kroz takmičenje 18 osnovnih škola u regiji.

Područje Bijeljine pokriva LOT tim iz Brčkog u kome se trenutno nalazi osam austrijskih vojnika, ali njihovi predstavnici na prijemu nisu davali izjave novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA