Nastavak izgradnje novog zatvora

Direktor Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini Niko Sjerić rekao je da su Vlada i Ministarstvo pravde Republike Srpske uložili do sada dva miliona maraka u izgradnju novog zatvora, a da se za ulaganje još tri miliona evra kandiduju za korištenje IPA fondova.

Nastavak izgradnje novog zatvora

Prema njegovim riječima, potrebna dokumentacija trebala bi da bude pripremljena i prevedna do marta, kako bi realizacija ovog velikog projekta mogla početi do kraja naredne godine.

Lokacija novog zatvora je u naselju Patkovača, na nekadašnjoj vojnoj imovini, a planiran je kapacitet za 350 osuđenih i pritvorenih lica.

"Nadam se da će to biti jedna od najsavremenijih ustanova ovog tipa u BiH i da će pružiti mnogo bolje uslove za rad sa osuđenicima, kroz radionice koje služe za resocijalizaciju i kroz kulturne i sportske aktivnosti", rekao je Sjerić.

On je podsjetio da se zatvor u Bijeljini nalazi u gradu, što je neprimjereno, te da je riječ o objektu koji nije građen namjenski za potrebe kazneno-popravnog zavoda. Kapacitet sadašeg zavora je 120 lica.

Rukovodstvo Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini priredilo je danas prijem za novinare u restoranu "Drina" u Amajlijama, povodom predstojećih praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA