U Bijeljini stručno predavanje na temu "Koga ubija zakon o femicidu"

Bijeljinsko udruženje "Roditelji ZA prava djece" organizuje stručno predavanje na temu "Koga ubija zakon o femicidu" koje će se održati u Galeriji Centra za kulturu u subotu, 23. decembra, sa početkom u 18 časova.

U Bijeljini stručno predavanje na temu "Koga ubija zakon o femicidu"

Predavači su dr Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista i naučni saradnik, Marija Stajić, koordinator Koalicije za prirodnu porodicu i dr Dušan Ilić, naučni saradnik. Ulaz za posjetioce je slobodan. TEKST SE NASTAVLJA NAKON VIDEO OGLASA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Savremena porodica prolazi kroz brojna iskušenja i izazove. Osnovnu ćeliju društva na razne načine ugrožavaju mnogi društveni procesi. Možemo reći da su neki i svjesno usmjereni protiv nje, a neki po samoj svojoj prirodi dovode do otuđenosti njenih članova jednih od drugih. Sve to dopinosi slabljenju porodice. Kako da porodično gnijezdo sačuvamo od iskušenja?

Republika Srpska prolazi kroz proces mijenjanja porodičnog zakonodavstva i njegovog prilagođavanja međunarodnim standardima. Da li znamo koje su posljedice uvođenja novih i do sada nepoznatih instututa u naše zakonodavstvo kao što je "femicid"?

Potrudili smo se da odgovore na pitanja i dileme koje muče roditelje, dobijemo od stručnih i kvalitetnih naučnih saradnika i publicista koji se bore za porodicu i očuvanje osnovnih postulata naše vjere i tradicije.

U susret praznicima želimo da pošaljemo poruku važnosti očuvanja porodice, tradicije i vrijednosti za koje su se kroz vijekove borili i izborili naši preci", poručili su organizatori predavanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA